Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Щорічна міжнародна науково-практична конференція «Традиційна культура в умовах глобалізації: свята і святкування»

Виступ головного бібліотекаря ЦМБ Абрамової Ганни Анатоліївни

25-26 червня 2021 року Харків приймав учасників щорічної міжнародної науково-практичної конференції «Традиційна культура в умовах глобалізації: свята і святкування». Харків – місто де дбайливо ставляться до питань та принципів збереження багатющого культурного спадку нашого народу.
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського вже в сьоме бере участь в науково-практичній конференції з міжнародною участю, що проводить Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації і Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва «Традиційна культура в умовах глобалізації: свята і святкування». В роботі конференції взяла участь головний бібліотекар відділу обслуговування Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського Абрамова Ганна Анатоліївна. В своїй доповіді «Свято – універсальна культурно-історична спадщина суспільства та джерело збереження національної спадкоємності» вона торкнулася питання використання культурно-історичної спадщини українського народу в організації роботи з дітьми та молоддю.
Багатющий скарб звичаїв українці отримали в спадок, що віками відбирався з найцінніших надбань нашого народу, збагачувався та дбайливо передавався з покоління до покоління. А наш обов’язок зберегти його та, нічого не втративши, передати нашим нащадкам, щоб не перервався зв'язок поколінь, щоб зберегти генетичну пам'ять нашого народу.

Нові знайомства,  нові враження…

Сьогодні від працівників закладів культурологічного напрямку та освітян залежить чи буде наша молодь підтримувати, продовжувати та розвивати багатющу спадщину наших предків, чи не перерветься духовний зв'язок поколінь.  
Головною метою в роботі з дітьми та молоддю є: збагачення та пропагування культурних здобутків, виховання любові та поваги до української мови; створення умов для творчого, інтелектуального і духовного розвитку, виховання естетичних смаків, пропаганди кращих культурних надбань нашого народу, широка пропаганда народної пісенної спадщини України.
Звичайно допомогу в вивченні народних традицій, звичаїв, обрядових свят нададуть нам посібники з історії, народознавства, краєзнавства та художня література; екскурсії до історичних, краєзнавчих музеїв та культурологічних центрів.. Але справжню зацікавленість і бажання вивчати духовне надбання нашого народу викличе у дітей та молоді персональна участь у традиційних народних звичаях та святах.

Виступ фольклорного гурту. Керівник Наталя Роман

Добре розуміючи це співпрацівники Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського розробили цілу низку адаптованих до сьогодення календарних обрядових традиційних українських свят для малечі. Це і  свята Різдвяно-новорічного циклу «Щедрий вечір добрий вечір», і чудові свята Масляного тижня «Щедра Масляна прийшла – сиру й масла принесла…», і загадкове, диво-свято «Ой, як на Івана, ой. як на Купала…».
Щорічна міжнародна науково-практична конференція «Традиційна культура в умовах глобалізації: свята і святкування», як завжди, подарувала своїм учасникам багато цікавих та корисних зустрічей, знайомств, надала можливість вивчити наробітки колег, поділитися своїми інноваційними розробками…
Працівники закладів культури – це люди закохані у свою справу, шукачі, ентузіасти та мрійники… Усі цікаві розробки та ідеї, про які вони дізналися під час конференції, неодмінно, будуть впроваджуватися в роботу закладів культури нашої країни.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024