Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Відблиски сорокових»

Зустріч з відомим харківським письменником Станіславом Олександровичем Олійником в бібліотеці - філії № 22 Презентація книги С. А. Олійника «Відблиски сорокових» 16 травня 2015 року в читальному залі бібліотеки - філії № 22 в рамках святкування 70-річчя Великої Перемоги відбулася зустріч з відомим харківським письменником Станіславом Олександровичем Олійником та презентація його нової книги «Відблиски сорокових», присвяченій страшним сторінкам історії нашого міста - німецької окупації Харкова 1941-1943 років.

Олійник Станіслав Олександрович - юрист-правознавець, член Спілки письменників Росії. Народився в Пермській області, Росія. Служив офіцером ВПС, 5 років працював у Німеччині. З вересня 1984 по вересень 1987 рр. - заступник начальника спецгрупи Кабульської резидентури (Афганістан). Є автором книг «Без вісті зниклі», «Тіні минулого», «Розплата». Звання - полковник у відставці.

Читачка бібліотеки - філії № 22 Дученко Ярослава висловлює подяку письменникові Станіславу Олександровичу Олійнику за цікаву зустріч

«Про оборону і обставини здачі Харкова в жовтні 1941 року у нас чомусь говорять рідко і невиразно ...» - так починається книга «Відблиски сорокових». А далі на основі архівних матеріалів, спогадів головного маршала бронетанкових військ П. А. Ротмістрова, полковників І.Г.Старинова, Н. Рудницького, секретаря Харківського міськкому КП (б) У В. Рибалова перед нами постають ті далекі, але не менш трагічні дні.
Особливо вражають спогади з щоденника очевидця тих страшних подій, видатного антрополога і анатома, фахівця в галузі біомеханіки та протезування, доктора медичних наук, професора Льва Петровича Ніколаєва (1898-1945). У книзі можна познайомитися з повним обсягом рукопису «Під німецьким чоботом» (виписки з щоденника: жовтень 1941 р серпня 1943).

Завідуюча філією № 22 Щербак Інна Ярославівна представляє читачам спогади з щоденника доктора медичних наук, професора Льва Петровича Миколаєва про окупацію Харкова Відомий харківський письменник Станіслав Олександрович Олійник вручає голові Клубу Цікавих Зустрічей «У колі друзів» Крахмальовій Галині Сергіївні свою книгу «Відблиски сорокових»

Читачі з великим інтересом переглянули буктрейлер на книгу «Відблиски сорокових», дізналися багато нових фактів про історію Харкова, ознайомилися з додатком до книги - з фотографіями окупованого Харкова. Захід завершився переглядом фільму «Ніч в 641 день. Окупація» за спогадами очевидця тих страшних сторінок нашої історії Олени Олександрівни Чернай.
Велика Вітчизняна війна увійшла в історію нашої країни як страшний, але героїчний час, залишила глибокий слід у серцях. Вона боляче відгукнулася в долях мільйонів людей, принесла кожному своє горе, свої біди і нещастя. Ми повинні зберегти у своїх серцях пам'ять про ветеранів та події, в яких ті брали участь. Потрібно пам'ятати про ті дні - коли цілі родини зникали з лиця Землі; коли в кожній родині був назавжди втрачений: брат, син, батько, дід; коли кожна дитина дізналася, що таке голод; коли скалічені фізично і морально люди не здалися, а вижили і дали життя новим людям.

Потрібно пам'ятати, пишатися і бути гідними своїх предків. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024