Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Не дано зрадливій долі козака зламати, буде щастя, буде доля і Вкраїна-мати»

Не дано зрадливій долі козака зламати, буде щастя, буде доля і Вкраїна - мати Не дано зрадливій долі козака зламати, буде щастя, буде доля і Вкраїна - мати 14 жовтня кожен рік в Україні відмічається День українського козацтва, це свято збігається з православним Покровом. Козаки завжди вважали Богородицю своєю покровителькою.Cвято становить початок відродження козацтва на Україні. Козацтво займає особливе місце в історії України та в пам’яті українського народу. У ХVст. в Україні виникло військове формування-козацтво створивши-Запорізьку Січ. Історія козацтва, його вкладу в будівництво української державності присвячена книжкова виставка в бібліотеці-філіалі сімейного читання під назвою «Не дано зрадливій долі козака зламати, буде щастя ,буде доля і Вкраїна-мати». 

На виставці представлені книги ,які знайомлять читача з історією  культури української держави, з фактами прийняття українського козацтва в  світі того часу .Автор Мельничук Ю. в своїй книзі «Основи козацько-лицарського виховання», обґрунтовує форми та методи виховання у дітей історичної пам’яті та національної гідності. Козаків поважали, вони потрясали усіх своєю військовою майстерністю та небаченою сміливістю. Національним ідеалом на довгі часи став запорізький козак-лицар честі та мужності, захисник Батьківщини, про це читач дізнається з книги Лепко В. «Українське козацтво». Особливу цікавість на виставці   викликає видання про героїв українського козацтва-гетьманах ,сотниках, козацьких отаманах. 

Автор Чухліб Т. у своїй книзі «Гетьмани України-Русі» представляє 33 історичних портрета видатних власників гетьманської булави України-Русі. Неординарні люди свого часу-гетьмани, військово-політична діяльність яких, зіграла визначну роль у політичній незалежності України. Сучасні автори не залишили без уваги і дитячу аудиторію. Автор Виженко О. «Історія запорізьких козаків для веселих дітлахів», в цій книзі на основі українських народних пісень, дум, казок, легенд, бувальщини та небилиць в цікавій та доречній формі розповідається про життя та побут українського козацтва.

Не дано зрадливій долі козака зламати, буде щастя, буде доля і Вкраїна - мати Не дано зрадливій долі козака зламати, буде щастя, буде доля і Вкраїна - мати Не дано зрадливій долі козака зламати, буде щастя, буде доля і Вкраїна - мати


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024