Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Центральна міська бібліотека
ЦБС Шевченківського району м. Харкова

«Підвищення професійної компетентності бібліотечних працівників: нові пріоритети і вимоги»

З 7 по 10 жовтня 2024 року дистанційно, на платформі ZOOM, бібліотекар Центральної міської бібліотеки Григорова Алевтина Миколаївна пройшла підвищення кваліфікації в обсязі 60 навчальних годин в Обласному навчально-методичному центрі підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів Харківської обласної ради за темою: «Підвищення професійної компетентності бібліотечних працівників: нові пріоритети і вимоги».

«Підвищення професійної компетентності бібліотечних працівників: нові пріоритети і вимоги» «Підвищення професійної компетентності бібліотечних працівників: нові пріоритети і вимоги»

Під час занять фахівці Харківської обласної універсальної бібліотеки зосередились на актуальних темах та напрямках діяльності публічних бібліотек: безбар'єрність публічної бібліотеки; актуалізація бібліотечних фондів у зв'язку зі збройною агресією РФ проти України; основні питання роботи з бібліотечними фондами; проектна діяльність бібліотек; інноваційні форми популяризації книги та читання в бібліотеках. Розглядались можливості інформаційних технологій при роботі бібліотеки з користувачами онлайн: платформи та програмне забезпечення для використання у дистанційному навчанні. Методи та правила роботи; бібліотеки — хаби цифрової освіти; створення інтерактивного плакату в сервісі Genial.ly.

«Підвищення професійної компетентності бібліотечних працівників: нові пріоритети і вимоги» «Підвищення професійної компетентності бібліотечних працівників: нові пріоритети і вимоги» «Підвищення професійної компетентності бібліотечних працівників: нові пріоритети і вимоги» 

Фахівці Харківської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва зупинились на пріоритетних напрямках діяльності бібліотек в умовах воєнного стану. До уваги слухачів були також проведені консультації, надані методичні рекомендації з певних професійних питань щодо вирішення нагальних проблем. Під час навчання слухачі оновили вміння здійснювати інформаційну підтримку бібліотечних працівників в умовах розвитку сучасних інформаційних технологій; виправдано користуватися засобами мови в різних ситуаціях; впроваджувати інноваційні форми в обслуговування користувачів бібліотек. 

«Підвищення професійної компетентності бібліотечних працівників: нові пріоритети і вимоги» «Підвищення професійної компетентності бібліотечних працівників: нові пріоритети і вимоги» «Підвищення професійної компетентності бібліотечних працівників: нові пріоритети і вимоги» «Підвищення професійної компетентності бібліотечних працівників: нові пріоритети і вимоги»

По закінченню теоретичної частини слухачам було запропоновано відповісти на тестові питання з пройденого курсу навчання, відповіді на які перевірили фахівці. За результатами тестів слухачам курсів були надані свідоцтва про підвищення професійної кваліфікації. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Харкова

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 096-860-08-20.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ЦБС Шевченківського району м. Харкова
2011-2024