Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Центральна міська бібліотека
ЦБС Шевченківського району м. Харкова

Як захиститись від дезінформації

Як захиститись від дезінформаціїЯк захиститись від дезінформації

У всьому світі з 24 по 30 жовтня проходить Глобальний тиждень медіаграмотності. Бібліотека-філія № 22 продовжує публікації онлайн-проекту #HELP_inform.
У різному віці ми використовуємо різні види медіа: книги, журнали, музику, телебачення, радіо, інтернет, смартфони, ігри, комікси. У сучасному світі люди іноді усвідомлюють, що піддаються впливу, тому дуже важливо вміти взаємодіяти з медіа. Питання медіаграмотності в Україні набуває все більшої актуальності.
Бути медіаграмотним означає бути спроможним знайти те, що ми шукаємо, вибрати те, що нам потрібно, визначити, наскільки надійною є ця інформація, вміючи розпізнавати різні видів фейків та пропаганди. Медіаграмотність - наш фільтр споживання інформації. Знання базових правил медіаграмотності розвинуть критичне мислення та допоможуть не піддаватися емоціям, а завжди аналізувати інформацію.

Як захиститись від дезінформаціїЯк захиститись від дезінформації

Медіаграмотність – це навички й здатність аналізувати, оцінювати та розуміти інформацію, яка поширюється через різноманітні медіа: соціальні мережі, телебачення, радіо, газети, онлайн-медіа тощо. Ці навички стають все важливішими в цифрову епоху, де доступ до інформації став значно легшим, однак зростає ризик поширення неперевіреної або маніпулятивної інформації.
Як захиститися від фейків і дезінформації? Як захистити особисті дані? Про це ви можете дізнатися завдяки освітньому серіалу «Як захиститися від фейків і дезінформації»  

Як захиститись від дезінформації

У форматі діалогу ведучий Святослав Гринчук разом з гостем-експертом обговорюють окремі теми з медіаграмотності.
Освітній серіал надає глядачам практичні навички медійної та інформаційної грамотності, які мають стати частиною їхнього життя в умовах повномасштабної війни, а також пояснить, як орієнтуватися в інформації довкола та розпізнавати дезінформацію й пропаганду.
Ці навички — неоціненні для будь-кого, у будь-якому віці, у будь-якій професії.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Харкова

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 096-860-08-20.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ЦБС Шевченківського району м. Харкова
2011-2024