Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Центральна міська бібліотека
ЦБС Шевченківського району м. Харкова

«Ні, ця війна не потрібна нікому»

«Ясним ранком, та днем дощовим,
Я шепочу у синіє небо:
Повертайся, будь ласка живим,
Батьківщина чекає на тебе»
Г. Я. Британ

«Ні, ця війна не потрібна нікому»«Ні, ця війна не потрібна нікому»«Ні, ця війна не потрібна нікому»

У бібліотеці-філії №17 імені Л. Л. Гіршмана триває місячник української літератури про війну. Розпочався він 20 червня з виставки, присвяченої Всесвітньому дню біженця. Мільйони людей у світі були біженцями внаслідок війни, розпочатої нацистською Німеччиною. 16,3 млн. українців були змушені тікати з України з початку війни Росії проти України... Ще близько 8 млн. стали внутрішньо переміщеними особами. До 20 березня 2022 року свої будинки в Україні залишили понад десять мільйонів людей — приблизно чверть всього населення країни.
Тема біженців – болюча тема, і вона багато разів підіймалася у літературі. З книгами українських авторів, присвяченими цій тематиці, ви можете познайомитися в нашій бібліотеці на протязі місяця. До вашої уваги – плоскодрукарські, електронні, аудіокниги. Романи, повісті, оповідання та вірші. Повірте, ви не залишитеся байдужими.

«Ні, ця війна не потрібна нікому»«Ні, ця війна не потрібна нікому»«Ні, ця війна не потрібна нікому»

Тим більше ви не зможете залишитись байдужими, познайомившись із матеріалами виставки-пам'яті, організованої бібліотекою до Дня Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Українська література, як і всі інші явища у нашій країні, зазнала відчутного впливу війни. Інтерес до книг військової тематики зріс. Люди читають книги про Другу світову війну і порівнюють її з війною нинішньою.
Українськими авторами написано безліч книжок! І не лише від військових авторів, але й тих, хто пропонує свій погляд на війну, перебуваючи у тилу чи у вимушеній еміграції. В цих книжках - біль людей, які стикаються з війною, жорстокістю, але й зберігають в собі людяність. В цих книжках – надія на перемогу та любов, бо 

«Ні, ця війна не потрібна нікому»«Ні, ця війна не потрібна нікому»«Ні, ця війна не потрібна нікому»

«Війна – це змучена любов,
 а в глибині душі надія…» 
                  Г. Полуфанова
Бажаючи можуть разом з поетом та командиром відділення ЗСУ Павлом Вишебабою заново відкрити українську військову поезію - сучасну на класичну. Від Тараса Шевченка до сьогодення, прослухав його стрими на ЮТУБ «Українська ВІЙСЬКОВА ПОЕЗІЯ усіх часів»


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Харкова

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 096-860-08-20.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ЦБС Шевченківського району м. Харкова
2011-2024