Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Центральна міська бібліотека
ЦБС Шевченківського району м. Харкова

Нові надходження

«Нові надходження»

Бібліотека-філія № 22 запрошує читачів познайомитися з новими надходженнями. Дякуємо видавництву «Ранок» за можливість читати нові цікаві книги. Адже кожна нова книга – це завжди подія та нове знайомство. Нові книги з нетерпінням чекають на зустріч зі своїми читачами. Запрошуємо всіх любителів книги  стати першими читачами новинок. 
 
Кьорк, Шеннон. Метод 15/33.- Харків: Фабула, 2018
Шістнадцятирічна, викрадена, безпорадна та ще й вагітна! Але Ліза, героїня цього непересічного роману,— дуже непроста особистість. Ця юнка вміє маніпулювати людьми, вона методична і безжальна, а її мозок працює, наче комп’ютер. І вона прагне лише двох речей: урятувати свого ще не народженого сина і нещадно помститися викрадачеві. Та настає хвилина, коли в карколомних поворотах сюжету і читач, і агенти ФБР, які намагаються знайти викрадену дівчину, перестають розуміти — хто тут жертва, а хто злочинець. «Метод 15/33» — це те, що трапляється, коли потерпілий так само холоднокровний і безжальний, як і той, хто вчинив злочин. 
 
Романюк, Юлія.  Танхельм. Первісний Дух.- Харків:  Ранок, 2023
Танхельм — королівство морфів, наполовину людей, наполовину тварин, яким править Джайна Благородна. Але однієї ночі все змінюється: королева гине, а до влади приходять заколотники на чолі з кривожерливим магом Ерголом. Танхельм перетворюється на в'язницю, морфи голодують і дичавіють. Ергол полює на «Книгу Стихій», а ключ до неї — Ейла Одноока, що десять років провела у засланні на Крайній Півночі. Від Ергола її рятує незнайомець, який знає про минуле Ейли більше, ніж вона сама. І тепер морфиня змушена з’ясувати, що насправді сталось тієї фатальної ночі. Передусім для того, щоб віднайти себе справжню. Заборонена магія, духи природи й фантастичні істоти супроводжуватимуть читачів, які разом з Ейлою дійдуть до основ і постануть перед Первісним Духом. 
 
О'Хара, Джон. Побачення у Самаррі. - Харків: Фабула, 2018
«Побачення у Самаррі», один із визначних романів про життя у невеличкому американському містечку,— перлина творчості Джона О’Хари. Напередодні Різдва 1930 року світське життя у Ґіббсвілі, штат Пенсильванія, сповнене танцями та вечірками. Джуліан та Керолайн Інглиш перебувають на верхівці соціальної еліти міста. Та лише один нерозважливий вчинок, зароджений на дні склянки з віскі, призводить до того, що Джуліан пориває зі світським товариством і стрімко наближається до власної погибелі. Наповнена по вінця багатством та розкішшю, ревнощами та зрадливістю, ця культова книга, перший роман О’Хари, є безстрашним поглядом на темний бік американської мрії, а також неминущим свідченням гострого соціального інтелекту провідного письменника Америки.
 
Сміт, Алі. Готель Світ - Харків: Фабула, 2019
Погляд із потойбіччя, голос із потойбіччя… Чи готові ви його почути? Юна Сара пішла з життя раптово — чотири секунди тривало її падіння. Близькі лишилися кожен наодинці із тягарем провини та десятками питань. Чи зможуть вони знайти відповіді в стінах ошатного готелю «Глобал»? Та питання є й у неприкаяної душі Сари… Яке воно, це життя, що триває без неї? Прониклива Алі Сміт вірить у торжество свіжої трави над опалим листям, ніжності над відчаєм, пам’яті над тліном — і дарує цю надію нам. 
 
Литвин, Ярослава. Рік розпусти Клауса Отто Баха.- Харків: Фабула, 2021 
Чим може обернутися інтернет-знайомство з юною та вродливою іноземкою? Звісно ж, коханням усього життя! Принаймні так вважає 43-річний Клаус Отто Бах, мешканець німецького містечка Кіля. Клаус полишає все і прямує до чужого краю з єдиною метою — відшукати жінку своєї мрії, зв'язок із якою випадково обірвався. На його нещастя, цим краєм виявилася велика і незбагненна, щедра та неприборкана Україна. Так, Клауса називатимуть «останнім романтиком». Так, з нього глузуватимуть не лише випадкові знайомі, але й сама доля, підкидаючи все нові пригоди та випробування. Але наш «сучасний Дон Кіхот» не відступить. І врешті доля змилостивиться, подарувавши Клаусові вистраждану та солодку мить щастя, а читачеві найнесподіваніший з усіх можливих фінал.
 
Мур, Крістофер. Дурень.- Харків: Фабула, 2021 
«Дурень» — один із найкращих романів Крістофера Мура, американського сатирика, який зажив світової відомості як автор бестселерів, у кожному з яких неодмінно присутні чаклунство, примари, заплутані сексуальні відносини та руйнування. А якщо все це перенести до вигаданого ХІІІ сторіччя, то вийде така мішанка, від якої майже неможливо відірватися. Така вона і є, ця історія про драматичний останній рік життя шекспірівського короля Ліра, яку розповідає королівський блазень на ймення Капшук — і саме так, як і належить справжньому природженому блазневі.  
 
Крайтон, Майкл. Поглиначі мертвих.- Харків: Фабула, 2023
Ця історія розпочалася майже одинадцять століть тому. Ахмед Ібн Фадлан, придворний халіфа Багдаду, вирушив із місією до правителя булгарів. Та примхлива доля звела посланця з вікінгами і закинула далеко на північ. Мандрівник, який зненацька втрапив у саму гущу смертельно небезпечних пригод, ретельно занотував усе, що бачив на власні очі, і залишив по собі рукопис, який і досі привертає до себе увагу.
 Та насправді всесвітньовідомим цей рукопис зробив неймовірний Майкл Крайтон, який під враженням від нотаток арабського аристократа написав власний роман «Поглиначі мертвих», а потім відзняв фільм «Тринадцятий воїн». І нехай критики ніяк не дійдуть згоди щодо співвідношення фактажу й художнього вимислу в романі автора супербестселерів, читачі не перестають захоплюватися талантом письменника. Чого варті блискучі описи морських чудовиськ і ангелів смерті, демонів чорного туману і вершників з ведмежими головами, гномів і вікінгів. Тож не зволікайте і упевніться самі.
 
Вайт, Етель Ліна. Гвинтові сходи.- Харків: Фабула, 2019
У глухій місцині на межі Англії та Вельсу ширяться чутки про маніяка, який жорстоко вбиває дівчат. Останню жертву було знайдено поруч із маєтком, куди влаштувалася на роботу 19-річна служниця Гелен Кейпел. Проте дівчині здається, що вона у відносній безпеці: цієї ночі в будинку повно людей, а його двері й вікна наказано не відчиняти до ранку. Та коли поступово, один за одним, мешканці маєтку залишають її, Гелен розуміє, що опинилася в пастці. 
 
Мартинюк, Сергій. Капітан Смуток.- Харків: Фабула, 2018
Різні світи, долі й усвідомлення, ніби нитки міфічних мойр, сплітаються у єдину історію з ліричною назвою — Капітан Смуток. Нічні трамвайні тріпи з казковими красунями, пилюка незвіданих шляхів автостопу, розбиті обличчя й душі, повії-філософи на автозаправках, колишні жінки, первістки, пам’ять і забуття, любов та ненависть, минуле й майбутнє, слово… мовчання, бунт і смиренність… Загадкова мета вестиме героїв химерними лабіринтами їхніх власних сподівань, страхів та ілюзій, а справжній сенс цієї мандрівки вони осягнуть лише наприкінці дороги, що сама — наче заново прожите життя. 
 
Вайт, Етель Ліна. Дама зникає. - Харків: Фабула, 2019
Айріс Карр, яскрава представниця золотої молоді, повертається додому в Англію після відпочинку на Балканах. Це чи не вперше, коли вона подорожує сама, без галасливої компанії друзів і залицяльників, яких, немов магніт, притягують її чималі статки. У потязі Айріс знайомиться із милою балакучою жіночкою на ім’я міс Фрой. Втомлена подорожжю і безкінечними історіями супутниці, дівчина засинає, а прокинувшись, помічає, що мила пані щезла без сліду. Айріс починає пошуки зниклої, але всі навколо стверджують, що ніякої міс Фрой у вагоні не було… 
 
Еггерс, Дейв. Голограма для короля.- Харків: Фабула, 2020
В Аравійській пустелі біля затяжного довгобуду майбутнього міста Алан Клей, не найуспішніший підприємець, чекає на призначену зустріч із королем саудитів, щоби продемонструвати йому передову голографічну технологію та укласти вигідний контракт. Алан терплячий і в очікуванні намагається осягнути світ, у якому живе і який різко змінився за останні десятиріччя. Тут ніщо більше не має значення — лише вигода і дешевизна. Тут більше не важливі дружба, доброта, гідність — тільки комфорт. Це світ, у якому для Алана надто мало шансів,— тому що завжди знайдуться ті, хто молодші, успішніші, нахабніші… Дейв Еґґерс буквально увірвався в перші лави сучасних американських письменників. Його називають спадкоємцем Д. Селінджера, і кожен його роман — воістину подія і для літератури, і для читача. 
 

«Нові надходження»Вишневський, Януш Леон. Самотність у Мережі. - Харків: Фабула, 2019

«Самотність у Мережі» — це історія віртуального кохання, що стала реальністю. Герої роману зустрічаються в інтернет-чатах, обмінюються еротичними фантазіями, розповідають історії зі свого життя. Зустрінуться вони в Парижі, подолавши не одну перешкоду, але головним випробуванням для кохання стане сама зустріч… Роман Януша Леона Вишневського «Самотність у Мережі» було написано 2001 року. Дебют автора виявився напрочуд успішним: історія кохання від польського письменника підкорила серця десятків тисяч читачів по всій Європі. Чуттєвий, пристрасний, відвертий роман нікого не залишив байдужим. Цікаво, що й сьогодні, 18 років по тому, «Самотність у Мережі» так само хвилює. Воно й не дивно - бо хіба може кохання бути неактуальним? 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Сьогоднішній день в історії

Міжнародний день грамотності;

Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Харкова

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 096-860-08-20.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ЦБС Шевченківського району м. Харкова
2011-2024