Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Обласний Центр підвищення кваліфікації в гостях у ЦМБ ім. В.Г.Белинского

Курси підвищення кваліфікації. Серенко Ірина Володимирівна, заступник директора, розповіла про інноваційну діяльність ЦМБ ім. В.Г.Белинского Курсі підвищення кваліфікації в ЦМБ ім. В.Г.Белинского

18 вересня 2014 р. Обласний науково-методичний Центр підвищення кваліфікації працівників культосвіт установ провів свої заняття на базі Центральної міської бібліотеки ім. В.Г.Белинского. Привітала присутніх директор бібліотеки Передерій Світлана Іванівна. Слухачів курсів познайомили з бібліотекою, з досвідом роботи з різних напрямків.

Так, Серенко Ірина Володимирівна, заступник директора, розповіла про інноваційну діяльність бібліотеки, про розвиток Корпоративної мережі публічних бібліотек Харкова, про переваги корпоративної каталогізації. Корпоративний електронний каталог відкриває величезні можливості в роботі бібліотек: дозволяє перейти на сучасні форми обслуговування - автоматизоване обслуговування читачів, забезпечує доступ користувачів до інформаційних ресурсів мережі на всьому просторі корпоративного об'єднання бібліотек через єдину точку входу. Ірина Володимирівна розповіла про віртуальне представництво бібліотеки у Всесвітній павутині, що є важливою ланкою в сучасному бібліотечно-інформаційному обслуговуванні. Це і здійснення віртуального обслуговування користувачів через бібліотечний сайт, і залучення нових користувачів за допомогою просування бібліотеки в соціальні мережі. Про роботу Інтернет - центрів, навчання пенсіонерів комп'ютерним премудростям.

Курси підвищення кваліфікації. Мотузова Олена Володимирівна, завідуюча бібліотекою сімейного читання № 11 розповіла про Програму & laquo; Безпечний інтернет в бібліотеці & raquo;

Продовжила тему Мотузова Олена Володимирівна, завідуюча бібліотекою сімейного читання № 11. Вона розповіла про Програму «Безпечний Інтернет в бібліотеці», реалізованої в бібліотеці сімейного читання. Як забезпечити безпеку дітей в Інтернеті ... Безпечний пошук ... Важливо, щоб сучасні підлітки вміли користуватися Інтернетом, дотримуючись правил безпеки і критично оцінюючи інформацію, з якою вони стикаються в Мережі. Крім того, це інтернет-грамотність та етика самих користувачів Мережі, їх обізнаність про те, що саме може загрожувати їм і як захиститися від небезпек в Інтернеті. У бібліотеці проводяться тренінги для дітей та батьків з безпечного користування Інтернетом, постійне комп'ютерне навчання для всіх читачів, конкурси, вікторини, тести на знання правил поведінки в Інтернеті. Курси підвищення кваліфікації. Адайкіна Олена Олександрівна, завідувачка відділом обслуговування ЦМБ ім. В.Г. Бєлінського, розповіла про соціокультурну діяльность бібліотеки

Адайкіна Олена Олександрівна, завідувачка відділом обслуговування ЦМБ ім. В.Г. Бєлінського, розповіла про соціокультурну діяльность бібліотеки, про створені на базі бібліотеки творчі об'єднання, клуби за інтересами. Так в бібліотеці діє жіночий клуб "Лада", клуб "Літterra", клуб "Співрозмовник" і вже більш 20 років великою популярністю і успіхом користується літературно-музична вітальня "Слобожанщина". Протягом багатьох років бібліотека активно співпрацює з музеями міста, творчими спілками, громадськими організаціями. Четвертий рік поспіль бібліотека проводить міжнародний літературний конкурс "Людина. Доля. Епоха ". З кожним роком в конкурсі беруть участь все більше і більше конкурсантів. Журі літературного конкурсу визначає переможців у номінаціях «Поезія», «Проза» у двох вікових категоріях. По завершенню конкурсу відбираються твори переможців, і випускається альманах, де учасники конкурсу можуть знайти свої творіння.  
 

Курси підвищення кваліфікації. Калініна Анна Павлівна, завідувачка спеціалізованою бібліотекою-філією № 17 ім. Л. Гіршмана для незрячих

Про нелегку, але разом з тим дуже цікаву і незвичну роботу і дружбу бібліотеки з незрячими читачами, до яких потрібен особливий підхід і особлива увага і розуміння розповіла Калініна Анна Павлівна, завідувачка спеціалізованої бібліотеки-філії № 17 ім. Л. Гіршмана для незрячих. Бібліотека спільно зі своїми читачами працює над проектом по створенню тактильної книги. Постійно організовує виставки листівок, великодніх крашанок, новорічних прикрас. Незрячі дітки на дотик розглядають подані на виставках матеріали. Крім цього бібліотека організовує виставки робіт незрячих читачів і спільні виставки робіт звичайних дітей і дітей з обмеженими можливостями. Це зближує учасників і вчить любити і жаліти ближнього.  

Всі виступи супроводжувалися презентаціями, відеороликами, ілюстративними матеріалами.   Під час невеликої перерви для учасників курсів була організована екскурсія по бібліотеці, знайомство з цікавими виставками, огляд картин художньої галереї в читальному залі.   Учасники курсів з великим інтересом познайомилися з досвідом роботи ЦМЛ і бібліотек - філій, в процесі занять ставили питання. Сподіваємося, що багато чого з почутого буде використано в бібліотечній практиці.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024