Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Центральна міська бібліотека
ЦБС Шевченківського району м. Харкова

Подарунок від видавництва Ранок

«Подарунок від видавництва Ранок» 

«Автор створює книгу, суспільство ж сприймає або не сприймає її.
Творець книги - автор, творець її долі - суспільство»
Віктор Гюго
Друзі, багато бібліотек в Україні мають у своєму арсеналі асортимент різноманітної літератури від видавництва «Ранок». Як лідер серед вітчизняних видавців, «Ранок» увійшов до Європейської асоціації видавців навчальної літератури і є наразі єдиним представником України! Протягом багатьох років видавництво отримує безліч нагород і премій. На території України та за її межами існує більше 30 офіційних представництв, а завдяки злагодженій роботі цілої команди професіоналів видавничого цеху і сучасного логістичного центру, книги оперативне доставляються в будь-яку країну світу. Численна команда видавництва дбає про ваше здоров’я і чистоту навколишнього середовища, тому у виробництві книжкової продукції використовуються сучасні екологічно чисті технології. «Ранок» — це величезний простір для розумних і талановитих людей, одним словом, для всіх вас! Тож, єднаймося, друзі!
У межах благодійної акції «Янгол Миколая», що відбулася на початку року, Центральна міська бібліотека отримала в дар від видавництва багато нових книжок. Пропонуємо анотований список художньої літератури, що надійшла до нашого фонду.
Серед запропонованих видань – твори українських та зарубіжних письменників (представлено книги за 2016-2023 рр. видання). Бібліографічні описи книжок згруповано по розділах відповідно, а в розділах – за алфавітом авторів чи назв.

«Працюємо разом заради популяризації читання та змін на краще»! «Подарунок від видавництва Ранок»

Українська література

«Кожен письменник мав би
взяти бодай одного забутого
автора і воскресити»
Юрій Винничук
Винничук, Юрій. Аґент Лилик : роман / Юрій Винничук . – Харків : Фабула, 2023 . – 288 с. : іл.
У романі «Аґент Лилик» продовжуються пригоди, описані у «Віллі Деккера». Тепер події відбуваються під пильним оком НКВД. Перед нами постає Львів, що втратив своє обличчя, але ще не пристосувався до нового. Процвітає контрабанда і серед колишніх злодіїв, як представників пролетаріату, класово близьких для нової влади, і серед чекістів, які продають голландцям сировину за алмази з Південної Африки…
 
Винничук, Юрій. Алмази з Танжера : роман / Юрій Винничук ; іл. С. В. Овчаренко . – Харків : Фабула, 2023 . – 272 с. : іл.
Совєти хазяйнують у Львові, містяни змушені миритися з нестачею найнеобхідніших товарів, а Марко Крилович досі працює на НКВД. Чи встоїть перед ним досвідчена агентка, разом з якою Марко вирушить у Танжер, щоб відшукати контрабандні алмази?
За детективною історією Юрій Винничук показує панораму життя Львова у перші роки совєтської влади. Тут і партійні чистки, і війна у Фінляндії, і переселення німців. І, звісно, до болю знайомі пропагандистські прийоми, що відтоді майже не змінились.
 
Винничук, Юрій Павлович. Вілла Деккера : роман / Юрій Винничук . – Харків : Фабула, 2023 . – 304 с.
Як і властиво Юрію Винничуку, «Вілла Деккера» віртуозно балансує на межі ретро детективу й політичного трилера — так само, як герої книжки балансують у невизначеному межи часі буквально за кілька днів до початку Другої світової. Вир драматичних подій та яскравий гумор, глибоке знання таємного життя передвоєнного Львова, соковита мова, кримінальні та любовні інтриги — усе це читач знайде в новому романі визнаного майстра.
 
Добрянський, Василь Васильович. Жереб : роман / Василь Васильович Добрянський . – Харків : Фабула, 2023 . – 304 с.
Ці двоє — давні друзі. Але проблема в тому, що один із них — начальник міської поліції, а другий — слідчий, який через важке поранення, отримане під час стрілянини в найпрестижнішому готелі, відсторонений від справ. А між тим, майбутнє обох героїв зараз цілком залежить від розкриття саме цієї трагедії, що, на перший погляд, виглядає стовідсотковим «глухарем»… Новий роман Василя Добрянського, визнаного майстра кримінальної прози, сповнений загадок, напруги та яскравих психологічних деталей, а примхливий сюжет здатен завести в глухий кут навіть досвідченого читача «поліційних трилерів».
 
Кісіна, Юлія. Весна на Місяці : роман / Юлія Кісіна ; пер. укр. І. Гриненко ; вступ. І. Бондар-Терещенка . – Харків : Ранок : Фабула, 2017 . – 254 с. – (Епоха).
Це перша книжка з «місячної» трилогії Юлії Кісіної – поетки, письменниці та художниці. Її біографічна «Весна на місяці» - про дорослішання в брежнєвські роки в столиці УРСР. Тож героїня твору , перебуваючи в часі підліткового інфантилізму, вигадує свій власний всесвіт… Проникливий, філософський і в той же час фантастично-саркастичний роман про дитинство, дорослішання і осягнення життя. Автор нанизує свої історії дрібними намистинками крізь епохи і вимірювання, поєднуючи містичні явища з сімейними легендами. Та так майстерно, що читачеві часом не відрізнити алегорію від істини.

«Подарунок від видавництва Ранок»

Кокотюха, Андрій. Таймер війни. Довга комендантська година : роман : Кн. 1 / Андрій Кокотюха . – Харків : Фабула, 2023 . – 367 с.
«Таймер війни» — новий цикл воєнно-пригодницьких трилерів від майстра жанру Андрія Кокотюхи. Останні дні лютого 2022 року — і перші дні масштабного російського вторгнення в Україну. Офіцер військової розвідки Влад Хмара виконує завдання під прикриттям охоронця житлового комплексу в стратегічно важливому районі Києва. Якщо в ці дні станеться великий теракт, це деморалізує оборонців. Зірвати план Гюрзи може лише Хмара — міняти мисливця означає гаяти час. Для ліквідації диверсантів у Києві вводять довгу комендантську годину. Таймер війни ввімкнено, зворотний відлік розпочато… 
 
Стус, Василь. Листи до сина / Василь Стус ; упоряд., передм., комент. Дмитра Стуса . – Харків : Ранок, 2023 . – 278 с.
Що спонукає батьків ділитися власним досвідом зі своїми дітьми? Естафета від покоління до покоління кожну сотню років набуває нових форм і глибин, але мета та сама: пошук близькості, застереження від помилок і небезпек, імпульс для виростання. Батьки незалежно від обставин мусять навчити своїх дітей жити в реальному світі.
Нині листи Василя Стуса до сина Дмитра — не просто історія родини, це частина епохи, непересічна складова становлення нашої ідентичності. Іншої можливості, ніж писати листи, у поета не було. Не кожен батьківський досвід буває почутим. Але Стусів став «класикою», яка сьогодні набуває нових значень.
 
Українець, Остап. Канцелярія хрестових походів : роман / Остап Українець . – Харків : Ранок : Фабула, 2019 . – 272 с. – (Дебют).
Автор переносить читача у Станіславів XVII сторіччя, дія роману відбувається саме напередодні глобальної перебудови фортеці й очікуваного нападу Османської імперії на Європу. До міста трьома різними шляхами прибувають троє різних чоловіків, кожен з яких має свої плани й інтереси. Історія рухається вперед, залишаючи по собі лише низку запитань, так що з далекої перспективи може здатися, що ці троє переслідують спільну мету. Або що жодної мети насправді немає.

Зарубіжна література

«Людина з хорошою книгою в руках 
ніколи не є самотньою»
Франческо Петрарка
Бакен, Джон. Три заручники : роман / Джон Бакен ; пер. з англ. Віталія Михалюка . – Харків : Фабула, 2016 . – 383 с. – (Століття).
«Три заручники» - роман Джона Бакена, одного з основоположників жанру «шпигунського» роману, вийшов друком 1924 року. Це захоплююча оповідь про долі трьох високопоставлених британських громадян, заради порятунку яких Річарду Ганнею, чарівному герою цілого ряду книг Джона Бакена, доводиться розлучитися з мирним сільським життям і розпочати боротьбу з таємничим персонажем, який претендує мало не на світове пануівання. Перед вами – один із неймовірно вигадливих сюжетів про викрадення і водночас – вражаюча панорма звичаїв та політичного життя Англії до і після кривавої світової війни. Саме тому навіть у наші дні ця книга знову й знову продовжує виходити багатьма європейськими мовами.
 
Бакен, Джон. Тридцять дев'ять сходин : роман / Джон Бакен ; пер. з англ. Костянтина Бєляєва . – Харків : Фабула, 2016 . – 189 с. – (Століття).
Ім’я Джона Бакена (1875-1940) практично невідомо українському читачеві, хоча він був не тільки першокласним письменником, одним з основоположників жанру «шпигунського» роману, але і співробітником британської розвідки, а згодом видатним політичним діячем, чия кар’єра завершилася на посаді генерал-губернатора Канади. Його перший роман «Тридцять дев’ять сходин», що мав гучний успіх, був опублікований в 1915 році, в розпал Першої світової війни. У ньому вперше з’являється привабливий образ Річарда Ганнея — героя, який згодом кочував сторінками романів Бакена, а сюжет пов’язаний з діяльністю групи німецьких секретних агентів на території Англії і Шотландії. У 1935 році «Тридцять дев’ять сходин» були вперше екранізовані великим Альфредом Гічкоком, а 2008 року режисер Джеймс Гоуз зняв сучасний ремейк цієї драматичної історії.
 
Вишневський, Януш Леон. Зміщення спектра : роман : пер. с пол. О. Кравець, Н. Бічуя, В. Степанов, Л. Хворост / Януш Вишневський . – Харків : Ранок : Фабула, 2022 . – 448 с.
Чуттєве продовження бестселера «С@мотність у Мережі» — 21 рік по тому! Якуб — студент факультету інформатики в університеті. Він не знає, що в житті його матері було велике кохання, яке й досі її хвилює. І от його дівчина раптом помічає дивовижні зв’язки між книжкою, яку саме читає, і життям свого коханого. Вона починає пошуки і наштовхується на таємницю. Хто насправді є батьком Якуба? Чи має вона право знайти відповідь на це питання?
Родинні секрети, ретроспекції, різні країни — герої наново переживають давно забуті емоції, прагнуть розібратись у власних почуттях і зрозуміти, чи правильний вибір вони колись зробили.
 
Гоффман, Еліс. Сповнена віри : роман / Еліс Гоффман ; пер. з англ. Дар'ї Погребняк . – Харків : Ранок : Фабула, 2018 . – 320 с. – (Світовий бестселер).
Чи можна скласти докупи своє вщент розбите й майже втрачене життя? Чи можна стати щасливою після того, як уже позбавила себе права на щастя? Чи можна покохати і стати коханою після того, як вважала, що не заслуговуєш на кохання? Як знову здобути віру? Шелбі Річмонд це вдалося завдяки люблячим близьким, добрим собакам та маленькому диву.
 
Постель, Александр. Зона домінування. Обілений : [романи] / Александр Постель ; пер. з фр. О. Колесникова . – Харків : Ранок : Фабула, 2018 . – 335 с. – (Світовий бестселер).
«Фабула» знайомить читача з двома короткими романами молодого французького письменника - «Зона домінування» й «Обілений». Александр Постель - безжалісний та іронічний автор, він майстерно створює тривожну і моторошну атмосферу, постійно заплутує і приголомшує читача раптовими одкровеннями. Він чудово зображує стадні реакції суспільства на голослівні звинувачення і ті справжні почуття, що ховаються під благопристойною личиною терпимості і політкоректності: ревнощі, хворобливу тривогу, бажання заподіяти біль ближньому, взаємну ненависть і байдужість.
Перша ж книжка прози молодого письменника - «Обілений» (2013) - була удостоєна Гонкурівської премії у категорії «Перший роман» і премії Ландерно у категорії «Відкриття». Не менший успіх у читачів та критики мала друга книжка автора - «Зона домінування» (2015), яка теж отримала літературну премію.

«Подарунок від видавництва Ранок»

Тільє, Франк. Пазл : роман / Франк Тільє ; пер. з фр. О. Колеснікова . – Харків : Ранок : Фабула, 2023 . – 400 с.
Ілан і Хлоя — гравці із досвідом, у яких позаду чимало успішно пройдених квестів. Та цього разу на них і ще шістьох учасників чекає «Параноя» — напівмістична гра, до якої спробуй ще втрапити. Гонитва за призовими 300 000 євро відбуватиметься у будівлі покинутої лікарні для душевнохворих. Доволі швидко ігровий простір перетвориться на жахливу реальність. Повна картина залишиться неясною до самого останнього фрагмента. Ну що ж — на те він і пазл. Захопливе, моторошне, добротне чтиво з геть несподіваним фіналом від визнаного майстра жанру трилера Франка Тільє.
 
Шебон, Майкл. Телеграф-авеню : роман / Майкл Шебон ; пер. з англ. С. Орлова . – Харків : Ранок : Фабула, 2022 . – 464 с.
Над «Брукленд Рекордз», магазином вінтажного вінілу на Теле¬граф--авеню, яким володіють чорношкірий Арчі Столлінгз і єврей Нет Яффе, гуснуть хмари: неподалік заплановано будівництво величезного торговельного центру. Чоловіки хвилюються не тільки за свій бізнес — їхня дружба теж проходить випробування. Непростий період переживають і їхні дружини, самовіддані акушерки Ґвен і Авіва. Як грім з ясного неба з’являється Тіт, який стає кращим другом сина Нета, Джуліуса. До того ж Лютер, батько Арчі і колишній популярний актор, втрапляє у чергову халепу… Усі ці колізії розгортаються на строкатому тлі із джазу, кіно 70¬-х, кунг¬фу, яскравих емоцій і таємних історій, з додаванням знаних імен і фактурних персонажів. Живий, добрий, атмосферний роман, який звучить, пульсує, виграє і зачаровує, як це завжди відбувається з творами Майкла Шебона.

Книжок багато не буває. Приємного читання!

«Подарунок від видавництва Ранок»

Матеріал підготовлений ІБВ ЦМБ ім. Бєлінського


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Сьогоднішній день в історії

Міжнародний день грамотності;

Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Харкова

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 096-860-08-20.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ЦБС Шевченківського району м. Харкова
2011-2024