Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Письменник, завдяки якому про Україну дізнався весь світ»

«У письменника формується нова місія — посланництво від імені поверженої в рабство Батьківщини…
Він виконав свою місію засобами російської мови блискуче…»
Я. Славутич

«Письменник, завдяки якому про Україну дізнався весь світ» «Письменник, завдяки якому про Україну дізнався весь світ»

Квітень у Бібліотеці-філії № 17 для людей з вадами зору ім. Л. Л. Гіршмана розпочався з Гоголя… Напередодні 215-річчя письменника ми провели серед читачів невелике опитування, що вони знають про Гоголя і чи вважають його українським письменником?
Радянське минуле наших читачів позначилося на результатах опитування… Тому виставка, яка була організована в бібліотеці, розповідала про синовню любов Гоголя до своєї Батьківщини – України, про його служіння їй, про його тугу за рідними місцями.
Про його творчість, яка пронизана любов'ю до України, про його життя в Росії, де було йому І холодно, і безлюдно: «… дышит нам от России не радушным родным приемом братьев, но какою-то холодной, занесенною вьюгой почтовой станцией, где видится один к всему равнодушный станционный смотритель с черствым ответом «нет лошадей... ».

«Письменник, завдяки якому про Україну дізнався весь світ» «Письменник, завдяки якому про Україну дізнався весь світ»

Ми підібрали статті, які розповідають про родину Гоголя, його українське коріння, його захоплення українськими піснями та українським фольклором, а також статті, що розповідають про вплив Гоголя на українську літературу та українську культуру в цілому.
Ніхто до та після Миколи Гоголя так яскраво та захоплююче не відображав українське життя. Завдяки йому сотні мільйонів читачів по всьому світу дізналися про Україну, про її звичаї, її народ, про українську вільність і безстрашність козаків.
Про це та багато іншого, ви можете дізнатися, відвідавши нашу бібліотеку. Виставка діятиме до кінця квітня.
Ну а твори Гоголя у плоскодрукованому, електронному, аудіо форматах, а також шрифтом Брайля ви можете взяти у будь-який час.
У бібліотеці ви можете за бажання подивитися і фільми про великого українця та класика світової літератури Миколу Васильовича Гоголя: «Обличчя української історії. Микола Гоголь» та «Микола Гоголь. Молитва за спасіння» 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024