Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Пес Патрон застерігає. Обережно міни!»

«Пес Патрон застерігає. Обережно міни!» «Пес Патрон застерігає. Обережно міни!»

Війна приносить з собою чимало небезпек. На територіях, де відбувалися бойові дії залишаються вибухонебезпечні предмети, що становлять загрозу для дітей і дорослих. Особливо для дітей, адже вони прагнуть все досліджувати, вивчати, а незвичайні предмети їх особливо приваблюють.
Бібліотека-філія сімейного читання № 11 пропонує дітям інфографіку про мінну безпеку «Пес Патрон застерігає. Обережно міни!».
З часів Другої світової війни не вдалося повністю розмінувати всю територію України,  нерозірвані снаряди тих часів знаходять і по сей час. З 2014 року питання мінної безпеки набуло ще більшої актуалізації, та набуло катастрофічних масштабів. За попередніми оцінками Державної служби України з надзвичайних ситуацій,  мінами та боєприпасами забруднено майже половина території України.

«Пес Патрон застерігає. Обережно міни!» «Пес Патрон застерігає. Обережно міни!»

В ООН заявляють, що Україна наближається до найбільш замінованих країн світу. Досі вважалося, що найбільша кількість мін — в Афганістані, а також Камбоджі, Лаосі, Анголі й Боснії та Герцеговині. Українська земля буквально нашпигована залишками ракет і снарядів, протипіхотними мінами та іншими вибухонебезпечними предметами, які можуть детонувати та зашкодити життю людей будь-якої миті.
Українські сапери знешкоджують тисячі вибухонебезпечних предметів. Но, на повне розмінування країни потрібно десятиліття.  
Слід украй обережно пересуватися місцевістю, де були «прильоти» ракет, навіть якщо не йдуть активні бойові дії. На таких територіях є загроза вибухів касетних боєприпасів. Вони можуть бути схожі на банки з-під напоїв або автомобільні масляні фільтри. Міні Снаряди касетної бомби можуть пролежати на землі протягом місяців, а то й років після «прильоту», тим самим створюючи загрозу для цивільного населення, особливо для дітей.
 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024