Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Хто книжку читатиме той молодець!»

«Хто книжку читатиме той молодець!»

5 березня 2023 року ми відзначаємо 120-річчя від дня народження Наталі Львівни Забіли, яку по праву вважають зачинателькою сучасної української дитячої літератури.
Бібліотека сімейного читання до ювілею письменниці підготувала ланцюжок заходів для наших маленьких читачів і їх батьків. Пропонуємо вам до перегляду нашу відеопрезентацію «Хто книжку читатиме той молодець!», яка познайомить вас з життєвим і творчим шляхом письменниці. А він був досить довгим і цікавим. Наприклад ви дізнаєтесь, що майже 34 роки, Наталя Львівна жила та працювала на Харківщині. Спочатку вчителювала у Люботині й одночасно вчилася на історичному відділенні Харківського інституту народної освіти (зараз ХНУ імені В. Н. Каразіна).

«Хто книжку читатиме той молодець!»

Після другої світової війни довгий час вона очолювала Харківську письменницьку організацію, редагувала популярний дитячий журнал «Барвінок», а пізніше багато років була головою комісії дитячої літератури у Спілці письменників України в Києві. Наталя Забіла — перший лауреат Республіканської літературної премії ім. Лесі Українки. 
Також, запрошуємо до нашої бібліотеки на книжкову виставку творів Наталі Забіли «Щасливий дар творити для дітей», яка познайомить Вас і Ваших діточок з творчістю письменниці.
А від нашого Хоббі–центру «Сімейка талантів», гасло якого «Книга+творчість», онлайн виставка-конкурс поробок з оригамі «Казковий віршограй».

«Казковий віршограй» «Казковий віршограй»

Цього разу наші маленькі учасники конкурсу не тільки представлять свої роботи, а й задекламують вірші Наталі Львівни. 
Талановитість авторів літературних творів, особливо для дітей, найчастіше вимірюється часом. Деякі імена безслідно зникають і залишаються лише в пам’яті істориків, а деякі з великим задоволенням пам'ятає не одне покоління. Саме до останніх можна віднести творчість Наталі Львівни Забіли. Її твори читають усі, бо всі обов’язково проходять через той вік, який ми називаємо щасливим дитинством. Поетеса добре володіла тим «секретом», який робить її вірші, поеми, казки однаково цікавими для всіх дітей. Той, хто бере до рук Забілину книжку, ніби розсуває перед собою обрії і входить у новий для нього світ, в якому реальні риси життя дуже природно поєднуються з казкою, з фантазією, де є місце і для забави, і для роздумів, і для споглядання краси природи, і для вболівання за чиюсь долю.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024