Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Рідна мова – наша зброя»

Мовний тест до Міжнародного дня рідної мови
17-21 лютого 2023р.
 
ЛЮБІ ДРУЗІ!
 

Учасник мовного тесту «Рідна мова – наша зброя», який першим надасть правильний переклад тексту літературної мініатюри «Зозулина туга» отримає приз від Леонтини Красношапки – книгу з автографом відомої літераторки.

21 лютого – відзначається Міжнародний день рідної мови. Для українців сьогодні рідна мова стала потужною зброєю, яка допомагає захищати нашу країну. Відома харківська поетеса, письменниця, перекладачка та волонтерка Леонтина Красношапка пропонує вам перевірити свої знання української мови за допомоги мовного тесту «Рідна мова – наша зброя», мета якого – надбання навичок перекладу слів з російської на українську, навчитися правильно писати та розмовляти рідною мовою.
Леонтина Миколаївна для мовного тесту «Рідна мова – наша зброя» навмисно переклала текст своєї літературної мініатюри «Зозулина туга» на російську, щоб запропонувати читачам і гостям нашої бібліотеки правильно перекласти його на українську мову. 
Переклади надсилайте: citylibbelin@gmail.com   Тема: «Мовний тест» 
 
Кукушкина печаль
 
       Всем известна кукушка? И такая она, и сякая. И гнезда не вьет, и детей не высиживает, не кормит, не растит, а подкидывает в чужие гнезда.
      Но не все знают причину этого. Дело в том, что кукушка за весну и лето откладывает очень много яиц, но через очень большой промежуток времени между отдельными кладками. Первая кладка яиц может высохнуть и испортится, пока будет отложена последняя. И кукушка заботиться о своих кукушатах, подбрасывает яйца в гнезда малиновок, горихвосток, пеночек и других певчих птиц.
     А тем временем она защищает леса, деревья от ненасытных лохматых гусениц шелкопряда, которых боятся есть другие птицы. Известны случаи, когда кукушки спасали целые дубовые рощи, сады и парки от нашествия разных вредителей.
         Может она и грустит о том, что не может сама воспитывать своих деток?
 
Усім учасникам мовного тесту «Рідна мова – наша зброя» ми бажаємо успіху.
Оригінальний текст літературної мініатюри «Зозулина туга» Леонтини Красношапки для самоперевірки буде наданий на сайті нашої бібліотеки 21 лютого 2023 р.
Учасник мовного тесту «Рідна мова – наша зброя», який першим надасть правильний переклад тексту літературної мініатюри «Зозулина туга» отримає приз від Леонтини Красношапки – книгу з автографом відомої літераторки. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024