Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Молодіжна печа-куча «Бібліотека: pro et contra»

А зараз про останні новини з бібліотечного життя!.. У п'ятницю 22 жовтня співробітники ЦБС Шевченківського району Анастасія Бондаревська, Вероніка Загоскіна та Надія Олійник взяли участь у молодіжній печі-кучі «Бібліотека: pro et contra». Зустріч молодих бібліотекарів була організована Харківським обласним відділенням «Українська бібліотечна асоціація» у рамках «Короленківських читань 2021» «Бібліотеки, архіви, музеї у структурі сучасного соціуму: стратегії цифрової модернізації» на базі центру «Вікно в Америці» університету імені В. Н. Каразіна.
 
Під час зустрічі, молодими бібліотекарями обговорювалися різні проблеми сучасного функціонування бібліотек: від зміни переваг читачів до пошуку натхнення бібліотекарями, окрім цього, молоді фахівці представили своє бачення розвитку бібліотек, запропонували нові форми роботи з читачами, розповіли про цікаві нововведення у своїх закладах. Наприклад, Надія Копанишина із Центральної бібліотеки ім. І. С. Тургенєва представила діючий на базі бібліотеки анімаційний майданчик «MEDIA Кids», а Валерія Сиріца, з Пісочинської публічної бібліотеки, розповіла про участь бібліотеки у культурному житті мешканців Пісочина. Вероніка Загоскіна із задоволенням розповіла присутнім про своє бачення розвитку сучасної бібліотеки «Перспективи та можливості розвитку сучасної бібліотеки».
 
Цікавими та оригінальними були виступи про нові форми роботи з читачами. Це і захоплюючі літературні квести, і навіть створення справжніх мультфільмів разом із дітьми. Анастасія Бондаревська «Інтерактивні форми роботи з читачами у сімейній бібліотеці», Олена Зубцова «Нові можливості бібліотеки XXI століття»; Вікторія Хворостенко «Розвиток творчого потенціалу сучасного бібліотечного фахівця: де шукати натхнення?»; Юлія Боклажко «Можливості використання хостингу GOOGLE SITES у роботі бібліотекаря» Інформативною та корисною була презентація про технічні можливості каразинської бібліотеки закликом до співпраці. Ну а справжнім полем для обговорень стали делікатні теми ґендерної рівності у професії та проблема емоційного вигоряння на роботі. Надія Олійник «Сучасна бібліотека та гендерна рівність. Рівні права та можливості».
 
Після доповідей у ​​глядачів та учасників була можливість проголосувати за виступ, який найбільше сподобався і наприкінці заходу, виступаючі були нагороджені грамотами та сертифікатами. Словом, було цікаво, яскраво та корисно! Усі отримали приємні враження та натхнення на нові ідеї (головне не забути їх записати). Сподіваємось на подібні молодіжні заходи у майбутньому. Наочно ж про печі-кучу дивіться у нашій фотогалереї! 

Молодіжна печа-куча «Бібліотека: pro et contra» Молодіжна печа-куча «Бібліотека: pro et contra» Молодіжна печа-куча «Бібліотека: pro et contra» Молодіжна печа-куча «Бібліотека: pro et contra» Молодіжна печа-куча «Бібліотека: pro et contra»

 

Молодіжна печа-куча «Бібліотека: pro et contra» Молодіжна печа-куча «Бібліотека: pro et contra» Молодіжна печа-куча «Бібліотека: pro et contra» Молодіжна печа-куча «Бібліотека: pro et contra»


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024