Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Велик день – Пасха Христова»

«Велик день – Пасха Христова» озвученная книжная выставка «Велик день – Пасха Христова» озвученная книжная выставка В атмосфері благодушності і святкового настрою 19 квітня 2014 в бібліотеці-філії № 17 пройшов тематичний день інформації «Велик день - Пасха Христова» присвячений святкуванню православного Великодня. У 2014 році і католики, і православні християни відзначають Христове Воскресіння в один день 20 квітня, що буває вкрай рідко. Великдень - одне з найулюбленіших в усьому світі християнських свят. Ми печемо пасхи, фарбуємо яйця, збираємося всією сім'єю і обмінюємося рецептами пасхи. У читальному залі читачам бібліотеки була представлена ​​книжково - ілюстративная виставка «Пасхальная радость», яка ознайомила всіх бажаючих з дивовижною історією найдавнішого і найбільшого свята. Читачі дізналися, що кожен день тижня після святкування Пасхи був дуже важливий і відзначався по - своєму. Наприклад: понеділок і вівторок назвали «купальні дні», так як тих, хто проспав молебень обливали з ранку водою, а середу називалася «градова», в цей день усім заборонялося працювати, за повір'ям, якщо хтось буде працювати, то може побити хліб градом. У четвер - згадували покійних родичів, п'ятниця - "прощений день", всі просили у всіх пробачення, в суботу - водили хороводи, а недільний день називався "Червона гірка". Цього дня молоді грали весілля. Також вважалося, що в цей тиждень відкриті ворота в Рай, тому будь померлий в Світлий тиждень вирушав відразу в Рай.

«Велик день – Пасха Христова» озвученная книжная выставка Особливої уваги набула література рубрики «Пасхальная трапеза», яка розкриває секрети православної трапези.
В читальному залі біля книжкової виставки «Пасхальная радость» був проведен огляд літератури шрифом Брайлю «Под напев молитв пасхальных и под звон колоколов».
На абонементі для незрячих читачів пройшла година поезії «Пасхальный благовест», а також була організована озвучена книжкова виставка православної тематики.
Читачі бібліотеки не залишилися байдужими до захоплюючих екскурсів в історію, літературу, краща частина якої завжди була і високою і християнською, згадали найцікавіші великодні традиції, які придумували люди в різних країнах. Відрадно відзначити, що повернення людей до православної віри стало однією з прикмет часу.

 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024