Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

" Моління про Перемогу"

Моління про Перемогу

 
8 травня 2014 в бібліотеці - філії № 17 ( для сліпих ) ім. Л.Гіршмана відбувся тематичний день інформації, присвячений 69 -й річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні.
У цей день ми згадуємо про загиблих, віддаємо данину поваги тим, хто вижив у боях, хто зберіг життя дітей в голодному тилу, відбудував  країну з руїн.
Значення Перемоги у Великій Вітчизняній війні не тьмяніє від невблаганного бігу часу. Навпаки, кожне минуле десятиріччя із зростаючою силою підкреслює велич Перемоги. Особливо актуально це сьогодні, коли Україна палає і обстановка напружена. У кожного відвідувача бібліотеки в цей день була можливість згадати про тих, хто відстояв свою Батьківщину у Великій війні . Даний захід - це погляд в минуле, на 69 років назад, в той великий день - в день Перемоги, в свято зі сльозами на очах.

Моління про Перемогу

Співробітники бібліотеки постаралися найбільш повно представити весь фонд літератури про війну, за допомогою книжкових виставок - панорам та інформаційних стендів, які стали своєрідною хронікою Великої Вітчизняної війни. Чим далі відходять події тієї війни, тим значніше і дорожче стають подвиги солдатів, які відстояли свободу і незалежність нашої Батьківщини. Чимало героїчних сторінок вписали в історію боротьби з фашизмом і харків'яни. Їх подвигам був присвячений окремий виставковий стенд.
Знайшла відгук у серцях читачів і виставка «Поети пам'яті гідні », на якій були представлені поетичні збірки поетів - фронтовиків.
Але найбільший інтерес у читачів викликали матеріали  присвячені ролі православної церкви у Великій Вітчизняній війні. Треба сказати, що до початку Великої Вітчизняної війни церква в Радянському Союзі була майже повністю розгромлена. 250 владик було розстріляно, на засланні перебувало 16 владик, серед них Лука Войно - Ясенецький ( кримський ), відомий хірург, на волі було тільки 4 владики: 3 митрополита і єпископ. У багатьох містах Радянського Союзу не було жодної діючої церкви. Православна Церква розгорнула найширший збір дорогоцінних предметів і грошей на потреби Червоної Армії. На кошти церкви було споруджено і передана в дар Червоної Армії танкова колона імені Димитрія Донського. На кошти церкви вона поповнювалася до переможного 1945 року. Була також споруджена на кошти церкви авіаційна ескадрилья імені Олександра Невського...
У 43 –му  році 4 вересня відбулася історична зустріч Сталіна з тепер вже трьома залишившимися митрополитами - Алексієм Ленінградським, Миколою Київським і СергіємСтароміським. 8 вересня в Москві відбувся архієрейський собор і був обраний Святіший Патріарх Московський і всія Русі.

Моління про Перемогу

У 44 –му  році стали відкриватися приходи...
А переможні дні 45 -го року збіглися з Пасхою Христовою!
8 травня в стінах бібліотеки  лунали не тільки вірші та пісні воєнних років, а й дзвони! 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024