Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Короленківські читання 2020 «Бібліотеки, архіви, музеї: історичний досвід та актуальні тенденції розвитку»

Короленківські читання 2020 «Бібліотеки, архіви, музеї: історичний досвід та актуальні тенденції розвитку» Короленківські читання 2020 «Бібліотеки, архіви, музеї: історичний досвід та актуальні тенденції розвитку»22-23 жовтня 2020 року співробітники Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського взяли участь (онлайн) у ХХІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції Короленківські читання 2020 «Бібліотеки, архіви, музеї: історичний досвід та актуальні тенденції розвитку» присвяченої 190-річчю від часу заснування ХДНБ ім. В. Г. Короленка.

Організатори: Міністерство культури та інформаційної політики України; Харківська державна наукова бібліотека імені В. Г. Короленка; Харківська державна академія культури; Харківське обласне відділення УБА; Український НДІ архівної справи та документознавства; Спілка архівістів України; Центральний державний електронний архів України.
Партнер: журнал «Бібліотечний форум: історія, теорія і практика».
Конференція проходила дистанційно, з міжнародною участю. 

Короленківські читання 2020 «Бібліотеки, архіви, музеї: історичний досвід та актуальні тенденції розвитку» Короленківські читання 2020 «Бібліотеки, архіви, музеї: історичний досвід та актуальні тенденції розвитку»

22 жовтня ми мали можливість за допомогою платформи Zоом брати участь в офіційному відкритті «Короленківських читань» та наживо почути Ракитянську Валентину Дмитрівну (директор ХДНБ ім. В. Г. Короленка, заслужений працівник культури України) «Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка: від ідеалів просвітництва до цифрового світу» та інших.
23 жовтня, в рамках Конференції, заздалегідь зареєстровані учасники отримали Майстер-клас від Марини Іванівни Женченко - доктора наук із соціальних комунікацій, доцента кафедри видавничої справи та редагування Київського національного університету імені Тараса Шевченка, редактора, видавця: «Організування і просування крос-медійних проектів». 
Розглянуто: - Поняття «крос-медіа», моделі організація крос-медійного виробництва (специфіка управління кросмедійною і конвергентною редакціями).

Короленківські читання 2020 «Бібліотеки, архіви, музеї: історичний досвід та актуальні тенденції розвитку» Короленківські читання 2020 «Бібліотеки, архіви, музеї: історичний досвід та актуальні тенденції розвитку»

- Цифрові платформи для управління колаборативним робочим процесом (характеристика, переваги та недоліки платформ для проектного менеджменту: Microsoft Project, Basecamp, Todoist, Wunderslist, Trello, Worksection;
- Цифрові інструменти популяризації проектів. Інструменти для створення розсилок е-поштою: Sendpulse VS Mailchimp, практикум зі створення розсилки у Sendpulse. Використовувалася платформа Google Meet.
На постерній сесії, яка працює донині, за допомогою платформи Padlet, представлені матеріали конференції. Цікаві доповіді, напрямки «Бібліотеки, архіви, музеї: культурно-ціннісні орієнтири сучасного світу», присвячені питанням: цифровізації бібліотечної, інформаційної, музейної та архівної справи в Україні; промоції читання; створенню та реалізації корпоративних бібліотечних та міжгалузевих проектів тощо. 
Учасники мають можливість читати, коментувати, ставити питання доповідачам. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024