Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Впровадження УДК: складання індексів УДК для електронного каталогу. Методика і практика, питання»

 Когда б вы знали, из какого сора 
Растут стихи, не ведая стыда. 
Как желтый одуванчик у забора, 
Как лопухи и лебеда. 
Анна Ахматова
 
А чи знаєте ви з чого «росте» Електронний каталог? «Коли б ви знали», скільки праці, якої кількості співробітників, потрібно докласти, щоб створити цей ресурс? Щоб читач, увійшовши в Електронний каталог з будь-якої точки Інтернету, без проблем зміг знайти потрібну йому інформацію про місцезнаходження книг або періодичних видань. Знайти книги певного автора або літературу про автора, художника, перекладача, видавництва... Знайти документи по потрібній темі або видання певної серії.... А також дізнатися, в якій бібліотеці знайдений документ можна отримати на руки та адреса цієї бібліотеки...
 
«Коли б ви знали», яка це кропітка праця - створення Корпоративного електронного каталогу... Необхідно зрозуміти всім учасникам, що Корпоративна мережа бібліотек в організаційному і технологічному аспектах є єдиною системою, яка підпорядковується певним правилам. Учасники перестають бути незалежними один від одного, і у них з'являється відповідальність перед усім корпоративним співтовариством за реалізацію рішень, пов'язаних з Корпорацією.
 
17 квітня 2019 року в Центральній міській бібліотеці ім. В. Г. Бєлінського зібралися «творці» Корпоративного електронного каталогу, щоб обговорити етапи роботи і виконання правил роботи в АІБС Absoteque Unicode та методичних рішень. Зокрема порушувалися теми переходу бібліотек Корпорації на Універсальну десяткову класифікацію і відображення документів з індексом УДК в Електронному каталозі, правильності бібліографічного опису документів, тонкощі штрихкодування і багато іншого. Плідна праця і обговорення тем закінчилися прийняттям методичних рішень, обов'язкових для всіх членів Корпорації. 
 
Ми хочемо, щоб нашому читачеві було комфортно у нашому Електронному каталозі.
Користуйтеся!


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024