Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Малюнок ниткою на полотні»

У бібліотеці - філії № 22 стало доброю традицією проводити виставки рукоділля. З 14 вересня по 11 жовтня 2015 року  в читальному залі бібліотеки - філії № 22 проходила виставка вишивки хрестиком «Малюнок ниткою на полотні».
На цей раз відвідувачі виставки могли познайомитися з роботами читачок бібліотеки Сердюкової Ольги Юріївни, Олексієнко Сніжани Анатоліївни і Трут Нелі Миколаївни. В експозиції були представлені вишиті хрестиком картини, рушники, подушки, а також ікони, вишиті бісером. Роботи на будь-який смак, і кожна з них по своєму унікальна.

Майстер вишивки Трут Неля Миколаївна Подушки, вишиті хрестиком Трут Нелею Миколаївною Самий юний читач бібліотеки - філії № 22 милується роботами майстрів вишивки Український рушник, вишитий Олексієнко Сніжаною Анатоліївною Робота читачки бібліотеки - філії № 22 Сердюкової Ольги Юріївни Робота читачки бібліотеки - філії № 22 Сердюкової Ольги Юріївни

Великий інтерес відвідувачів викликали роботи Сердюкової Ольги Юріївни з циклів «Африка», «Єгипет». Читачам полюбилися  її гномики, мопсики, казкові герої.

Нікого не залишили байдужими роботи Олексієнко Сніжани Анатоліївни: ікони, вишиті бісером, українські рушники і картини, вишиті хрестиком. Вперше читачі познайомилися з незвичайною книжкою - розкладкою «Колобок», яка складається з картинок, вишитих хрестиком.
Традиції справжньої української народної вишивки були представлені у вишитих подушках Нелі Миколаївни Трут.

Виставка вишивки в бібліотеці - філії № 22 Книжка - розкладка «Колобок», вишита Олексієнко Сніжаною Анатоліївною Робота читачки бібліотеки - філії № 22 Олексієнко Сніжани Анатоліївни Виставка вишивки хрестиком «Малюнок ниткою на полотні» в читальному залі бібліотеки - філії № 22 Робота читачки бібліотеки - філії № 22 Сердюкової Ольги Юріївни Робота читачки бібліотеки - філії № 22 Сердюкової Ольги Юріївни

Мистецтво вишивання в Україні бере початок з глибокої давнини і розвиток його не припинявся ніколи - починаючи з незапам'ятних часів і до наших днів. Елементи символіки сучасних орнаментів української народної вишивки перегукуються з орнаментами, якими прикрашали посуд давні мешканці території України - трипільські племена. Вишивкою прикрашався одяг у скіфів - мешканців причорноморських степів.
В епоху Київської Русі мистецтво художньої вишивки дуже високо цінувалося. Творче спілкування з іншими народами впливало на техніку вишивки майстрів Київської Русі, але в своїй основі вона залишалась самобутньою. Народ творив, знаходив і стверджував власний оригінальний стиль. Майстри  виробляли різноманітні техніки вишивання, які завдяки традиціям через сторіччя дійшли до наших днів.
Художня вишивка - один з найбільш поширених видів народного мистецтва, в якому втілені кращі традиції народу. Малювати ниткою на полотні - це мистецтво. І хоча учасники виставки не професіонали, вони справжні художники, які порадували нас і наших читачів творінням своїх рук. 

Учні школи № 129 на виставці вишивки хрестиком «Малюнок ниткою на полотні» Читачка бібліотеки - філії № 22 Олексієнко Сніжана Анатоліївна зі своїми роботами Робота читачки бібліотеки - філії № 22 Сердюкової Ольги Юріївни Робота читачки бібліотеки - філії № 22 Сердюкової Ольги Юріївни Робота читачки бібліотеки - філії № 22 Олексієнко Сніжани Анатоліївни Робота читачки бібліотеки - філії № 22 Сердюкової Ольги Юріївни 

Робота читачки бібліотеки - філії № 22 Олексієнко Сніжани Анатоліївни Робота читачки бібліотеки - філії № 22 Сердюкової Ольги Юріївни


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024