Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Для мене бібліотека - це ...»

Читачі, які відвідали бібліотеку - філію № 22 у вересні, були заінтриговані цікавим завданням, отриманим від співробітників бібліотеки. Їм запропонували написати твір на тему: «Для мене бібліотека - це ...».
І раптом на нас обрушилася лавина приємних і теплих слів про бібліотеки, читанні, книгах, про те, що ми, виявляється, дуже потрібні людям.
Несподівано особисті, трепетні, ліричні одкровення наших читачів стали своєрідним подарунком співробітникам бібліотеки до Всеукраїнського дня бібліотек.
Вони писали про перше знайомство з бібліотекою, перших прочитаних книгах. Деякі з них написали справжні літературні твори: розповіді, казки і навіть вірші.
Пропонуємо Вам перегорнути сторінки робіт наших читачів.

«... Відкриваєш титульний лист і перед тобою постає якийсь таємничий світ, що заворожує і веде за собою. Бібліотеки дають нам можливість читати. Це так здорово, коли є куточок, де можна відпочити душею »
Будаєва Т. М., 57 років 

Читачка бібліотеки-філії № 22 Поліщук О. В. пише твір на тему «Для мене бібліотека - це ...» Читачка бібліотеки-філії № 22 Сухіна Н. Г. пише твір на тему «Для мене бібліотека - це ...»

«Мені подобається наша маленька акуратна бібліотека. Сюди хочеться приходити, тут приємно і затишно »
Сухіна Н. Г., 78 років

«Для мене бібліотека - це святий храм, в який приходиш для дуже важливого таїнства - прочитати книгу. Нові технології витісняють друковані книги, але я сподіваюся, що витіснити бібліотеку не вдасться. Електронні бібліотеки - це жахливо, бо тоді зникне живе спілкування »
Ксенофонтова Юлія, 18 років

«Бібліотека для мене - справжній рай і інтелектуальний центр. Я дуже ціную книги і люблю читати. Книга вчить нас сприйняттю світу, розбурхує уяву. Це здорово «над вигадкою сльозами вмиватися» »
Дейнеко Л. В., 66 років

«Для мене бібліотека - це джерело знань, місце, звідки можна виходити в інтернет. Крім того, тут можна поспілкуватися з компетентними і ввічливими співробітниками, які люблять свою роботу »
Щербицький А. А., 52 роки

«У моєму житті бібліотека зайняла особливе місце. Тут я знайшла нових друзів і завела нові знайомства. Я рада, що знайшла те місце, де завжди затишно і легко знаходяться вирішення складних питань. Бібліотека - мій другий дім »
Дученко Ярослава, 22 роки 

Читачка бібліотеки-філії № 22 Ксенофонтова Юля пише твір на тему «Для мене бібліотека - це ...» Читачка бібліотеки-філії № 22 Дейнеко Л. В. пише твір на тему «Для мене бібліотека - це ...»

«Відомий духовний лідер академік Дмитро Лихачов говорив, що бібліотеки - найважливіше в культурі. Може не бути університетів, інститутів, але якщо залишаться бібліотеки, культура не пропаде. Дуже важливо в наш непростий тривожний час зберегти бібліотеки, тому вони залишаються для нас оазисом спокою, умиротворення, атмосферою доброзичливості »
Покровська Ф. С., 73 роки

«Книга не перестає відігравати значну роль у житті кожної людини. На сьогоднішній день бібліотека - це і центр освіти, і клуб за інтересами, і сховище скарбів світової та вітчизняної класики, знань. Такі бібліотеки, як наша 22-я, де завжди чисто, естетично красиво і панує доброзичлива обстановка, дуже потрібні місту і його жителям. Зі святом, дорогі співробітники бібліотеки! »
Мелкозеров В. В., 51 рік

«Для мене бібліотека - місце зустрічей, де завжди можна знайти багато нового і цікавого. Книга - мій постійний супутник, а я - постійний читач бібліотеки № 22 »
Кузнєцова Олександра, 16 років

«Бібліотека для мене - це чарівне місце, яке зберігає в собі дивовижні світи, і кожен раз, беручи в руки книгу, яку я ще не читала, з трепетом чекаю, що ж у ній заховано»
Олексієнко С. А., 43 роки

«Для мене бібліотека - це не просто місце, де можна брати книги. Для мене це чарівний світ казок »
Куцена Єлізавета, 16 років 

Читачка бібліотеки-філії № 22 Кузнєцова Олександра пише твір на тему «Для мене бібліотека - це ...» Читач бібліотеки-філії № 22 Кухар Н. А. пише твір на тему «Для мене бібліотека - це ...»

«Для мене бібліотека - це віддушина, вікно у світ. Читання - це прекрасний відпочинок »
Корчевська Є. Г., 72 роки

«Книги дуже багато допомагають у житті, багато нового і цікавого впізнавалось з книг. Книги навчили цінувати, берегти і дорожити всім, що у нас є. Берегти і захищати свою рідну Україну, батьківщину, яка у нас одна.
Для мене найкращий відпочинок - це почуття хорошу книгу. Мені вже багато років, але я все одно записалася в бібліотеку і продовжую читати. Я рада, що є ще можливість брати книги й читати »
Проценко Т. І., 58 років

«Для мене бібліотека - це:
1. Можливість вибору і безкоштовний доступ до літератури.
2. Постійні надходження новинок.
3. Відчуття спокою, тиша і особливий запах від книг.
4. Місце ввічливості »
Пушкар В. Д., 70 років

«Читаю книги і думаю, що життя - дивовижна річ, тому що розвиток і робота над собою - це рух і подорож, від якої важко відмовитися. Хочу, щоб читання було для людей як смачна їжа. Книга - це вишукана вечеря в колі кращих друзів »
Лашко Н. Н., 31 рік

«Для мене бібліотека - це запах книг, джерело мудрості, пригод, зустріч з прочитаними старими друзями і знахідка нових. Це оазис інтелектуального і духовного спокою, умиротворення, місце, де тебе завжди спокійно вислухають і завжди допоможуть. Це зустріч зі співробітниками бібліотеки - милими інтелігентними жінками. Нехай якомога довше в нашому світі зберігаються такі місця. Нехай у всіх - і дорослих і дітей завжди залишиться можливість зануритися в цей чарівний світ »
Поліщук О. В., 51 рік

«Бібліотека для мене - це можливість подумки перенестися в інші точки Землі, опинитися з героями в незвичайних життєвих ситуаціях, пригодах. Це віддушина в нашому нелегкому житті »
Тарасенко І. А., 73 роки 

Читачка бібліотеки-філії № 22 Лашко Н. Н. пише твір на тему «Для мене бібліотека - це ...» Читачка бібліотеки-філії № 22 Олійник Анастасія пише твір на тему «Для мене бібліотека - це ...»

***
- Доброго ранку, діти! Сідайте! - До класу ввійшла радісна вчителька початкових класів. Поклавши свою сумку на учительський стілець, вона ще довго розмовляла з дітьми про літо, яке щойно закінчилося, а потім дала слово дітям.
- Машенька, як ти провела літо?
- Я була на морі з мамою і татом.
- А ти, Вітечка?
- А я - в селі.
Весь цей час готувався розповідати бідно одягнений хлопчик в пошарпаних черевиках. Тільки вчителька стала записувати тему на дошці, як почулося засмучене: «А я?»
Залишивши написану тему, вчителька приготувалася слухати маленького Максимка, мимоволі зупиняючись поглядом на старій сорочці
хлопчика.
- Це літо багато поміняло в моєму житті. Я знайшов дуже багато друзів. А ще я подорожував на величезному кораблі з червоними вітрилами, бачив те, що вище хмар, зустрів чудового собаку з добрим серцем, химерного забарвлення кота з великою посмішкою, пожив на безлюдному острові ...
Весь клас сидів у гробової тиші, а вчителька здивовано кліпала очима.
- І все це, - продовжував хлопчик, - завдяки одному першоджерелу всіх цих пригод - бібліотеці. Для мене це гігантська скриня з яскравими духовними скарбами.
Олійник Анастасія, 16 років

«Книги вважаю найбільшим своїм вчителем, наставником, вихователем. Бібліотека розвивала естетичні смаки до художнього слова, вміння розрізняти, де справжнє художнє слово, а де літературний суррогат. Книги навчили дивитися на реальнее життя, як на живу книгу: сприймати людей як літературних героїв. Те, що стала вчителем української літератури, було наслідком закоханності в книгу. На схилі життя найважливішою книгою, що постійно перечитую, є Біблія. В ній віповідь на всі питання життя. Вона – найбільша мудрість, любов, порадниця»
Воблая Л.І., 77 лет

«Бібліотека для мене - море різних знань. Книги для мене - можливість перенестися в різні часові епохи, «поспілкуватися» з історичними персонажами, віддати належну пошану захисникам нашої Батьківщини. Книга - це дуже захоплюючий співрозмовник »
Кухар Н. А., 54 роки

Знайомтеся з творчими роботами читачів бібліотеки - філії № 22 на тему: «Для мене бібліотека - це ...» «Для мене бібліотека - це життєва необхідність, це постійне відкриття чого - то досі невідомого, хоча мені вже чимало років. На мій погляд, читання - це робота для мозку, а, крім того, ще й задоволення »
Салей Л. С., 78 років

«Моя бібліотека - мій психолог. Вона розважає, заспокоює. Це світ тепла і затишку »
Клинкова Інна, 19 років

«Бібліотека - стелажі книг, затишне світло, тиша і бібліотекар з м'якою посмішкою посмішкою в кутку. Бібліотеки миготять за всіма адресами моєму житті. Я вдячна Вам, Бібліотеки та Бібліотекарі, за те, що Ви є і за можливість завжди отримати цікаву і потрібну саме сьогодні книгу, без якої мені не жити ... Зі святом Вас, Бібліотекарі, багато Вам читачів і книг »
Стрельченко Л. Г., 81 рік

Наші читачі - наші головні судді. І читаючи такі роботи, ми бачимо, що ми рухаємося в правильному напрямку і працюємо не даремно


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024