Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Перемога над мороком і тишею» (До130-річчя від дня народження Хелен Келлер)

Не имею слуха, не имею зренья, 
Но имею больше — чувств живых простор: 
Гибким и послушным, жгучим вдохновеньем 
Я соткала жизни красочный узор. 
Если вас чаруют красота и звуки, 
Не гордитесь этим счастьем предо мной! 
Лучше протяните с добрым чувством руку,          
Чтоб была я с вами, а не за стеной...
                                              Ольга Скороходова
У різних країнах світу регулярно проводяться міжнародні з'їзди і зустрічі, присвячені Хелен Келлер, Хто ж вона така? Освічена американка, знала німецьку, французьку, латину і грецьку, відома письменниця та громадська діячка.
Її перу належать близько десяти робіт, здебільшого мемуарного і філософського характеру, серед них «Історія мого життя» і «Оптимізм», «Пісня кам'яної стіни». Відома вона і як лектор - дуже багато роз'їжджала зі своїми виступами по всіх континентах. Сліпоглухоніма.
25 червня 2015 року в бібліотеці ім. Л. Л. Гіршмана відбулась бібліотерапевтична година, присвячена цієї дивовижної жінки.
У віці 18 місяців дівчинка захворіла інфекційним захворюванням, яке ускладнилося і призвело до втрати зору, слуху і здатності говорити. У 1887 році вчителька Хелен, Анна Суліван, допомогла дівчинці здійснити грандіозний прорив, фактично подарувавши їй можливість спілкуватися з навколишнім світом. Хелен отримала вищу освіту в коледжі, стала засновницею Американського союзу захисту громадянських свобод і була багато разів нагороджена за внесок у захист прав людей з обмеженими можливостями. Іторію її життя з цікавістю слухали не тільки незрячі читачі бібліотеки. Дуже багато були вражені талантом і мужністю цієї жінки. Читачам було надано можливість познайомитися з книгами Хеллен Келлер і отримати їх за допомогою індивідуальних флеш-карт. Її «Історія мого життя» була перекладена 50 мовами.
Хелен Келлер була не тільки розумна, і талановита. Вона була красивою і яскравою жінкою. У 1919 році Хелен Келлер знялася у фільмі під назвою «Створивша диво», що розповідає про її долю. У 1954 році був знятий ще один фільм, документально-біографічний, під назвою «Хелен Келлер і її історія», удостоєний премії «Оскар». Фільм «Створивша диво» можна було подивитися в бібліотеці або отримати додому для перегляду на DYD- диску.
«Життя - або зухвале пригода, або ніщо ...», «Вищий результат освіти - терпимість», «Найкращі і прекрасні речі в світі не можна побачити і почути ... Їх відчувають серцем» - висловлювання Хеллен Келлер були подаровані читачам в якості закладок.

 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024