Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Третя всеукраїнська школа бібліотечного журналіста

Учасники Третьої всеукраїнської школи бібліотечного журналіста Газета «The Library Young People» була відзначена дипломом I ступеня Газета «Харьков – любовь моя!» Школу бібліотечного журналіста закінчили співробітники ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського ЦБС Дзержинського району, яка проходила з 14 по 17 квітня 2015 року на базі Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка. Це - Третя всеукраїнська школа, в якій ми брали участь. Крім представників харківських бібліотек, її учасниками стали представники бібліотек з різних куточків України: Одеси, Дніпропетровська, Полтави та Луганська.

І хоча погода всі чотири дні була дощовою, заняття проходили в теплій, дружній обстановці.
Ми познайомилися з трендами в нових медіа, правилами подання інформаційних жанрів на сайті бібліотеки, організацією роботи медіа конвергентних редакцій, прослухали віртуальний майстер -клас «Основні принципи керівництва офіційною сторінкою бібліотеки в соціальній мережі». Освоїли сервіс Padlet, вивчили основи редагування та правила верстки періодичного видання.

Школа бібліотечної журналіста. Творчий процес Школа бібліотечної журналіста. Творчий процес Школа бібліотечної журналіста. Творчий процес

Школа бібліотечної журналіста. Екскурсія в бібліотеку Харківського політехнічного інституту Школа бібліотечної журналіста. Екскурсія. Відділ рідкісної книги бібліотеки ім. В.Г.Короленка

В рамках проекту «Бібліотечний туризм» пройшли екскурсіями по залах бібліотек ім.В.Г.Короленка та Харківського політехнічного інституту, які пробудили в душі кожного учасника найтепліші спогади про роки студентської юності, проведених у стінах бібліотек.
У заключній частині, з великим ентузіазмом, працювали над створенням електронних газет, використовуючи набуті знання. Ми створювали дві газети: «Харків - любов моя!» (Ред. кол.: Ірина Серенко і Олена Мотузова) і «The Library Young People» (ред. кол.: Тетяна Сонник, Тетяна Серняга і наша Танечка Хуторянська).
 
Газета «The Library Young People» була відзначена дипломом I ступеня! Дипломом II ступеня відзначена газета «Аскорбінка для душі» (ред. кол.: Дар'я Заводнова і Ольга Сохар). Дипломом III ступеня відзначена газета «До ранкової кави» (ред.: Тамара Ластовка).
Від усієї душі привітали переможців - дипломантів та побажали їм творчих успіхів!
Особливі слова подяки хочеться сказати організаторам та викладачам школи. За любов і ніжність до кожного з учасників школи. За професіоналізм і творчий підхід, нові ідеї, і терпіння, з яким ви доносили їх до нас.
Бажаємо Школі бібліотечного журналіста процвітання і успіхів!

Тетяна Хуторянська представляє газету «The Library Young People» - І місце Дар'я Заводнова і Ольга Сохар представляють газету «Аскорбінка для душі» - ІІ місце Тамара Ластовка представляє газету «До ранкової кави» - ІІІ місце

Вручення дипломів та сертифікатів Вручення дипломів та сертифікатів  Вручення дипломів та сертифікатів

Ірина Серенко 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024