Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Зустріч у Літературному кафе

Зустріч у літературному кафе. Підготували літературну газету Зустріч у літературному кафе. Учасники літературної вікторини Що я знаю про Шевченка? Останні роки в бібліотеках стають дуже популярними літературні кафе. Це поняття увійшло в наш лексикон відносно недавно. Літературні кафе служать для залучення уваги до книги, роботу їх організовують люди, для яких поняття література не пусте слово. Найбільш яскравими заходами літературного кафе є літературні зустрічі. На ці заходи запрошуються сучасні письменники і поети, критики та інші літературні діячі. Теми, які обговорюються на таких вечорах найрізноманітніші і в цьому є головна відмінність літературного кафе від літературного клубу.

Зустріч у літературному кафе. Учасник конкурсу читців «Мій улюблений вірш Кобзаря»

Нові і забуті твори, рецензії на книги, публікації про класиків світової та української літератури, що читати належить найближчим часом і це лише те небагато про що можна поговорити і посперечатися в літературному кафе.
Наша бібліотека має невеликий досвід проведення таких зустрічей (свята Масляної, Великодня, проведення сімейних вечорів, коли все дійство відбувається за чашкою чаю з пирогами або тортом). Тут представлявся цікавий і корисний матеріал - літературні вечори, нестандартні уроки з української літератури. Реалізовувалися сценарії, присвячені видатним класикам української літератури (Тарасу Шевченку, Лесі Українці, Івану Франку, Івану Нечуй-Левицькому, Олександру Довженку, Ліні Костенко, Василя Стуса, Василя Симоненка).
 
Так 17 березня 2015 наша бібліотека спільно з 10 класом школи № 29 організувала зустріч у літературному кафе, присвячену творчості Тараса Григоровича Шевченка (до 2001 річниці з дня народження поета). Діти готували літературну газету, брали участь у конкурсі читців «Мій улюблений вірш Кобзаря», взяли активну участь в обговоренні українських народних традицій, літературної вікторині "Що я знаю про Шевченка?", в Інтернет - подорож «Україна разом з Кобзарем», подивилися презентацію «Шевченко - художник».

Літературні кафе - дійсно потрібне починання, яке багато в чому посприяє підвищенню духовності і поверне людям любов до книги. Всі пам'ятають бум інтернет кафе, який поставив для всіх комп'ютер та інтернет на перше місце. Якщо ж літературні кафе в бібліотеках і не тільки отримають хоч частину успіху інтернет кафе, то це стане справжнім проривом. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024