Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Сучасний бібліотекар сучасної бібліотеки

 29 травня на базі бібліотеки ім. Маяковського (вул. Мироносицька, 81/85) співробітниками організаційно-методичного відділу ЦМБ ім. Бєлінського було проведено семінар-практикум "Сучасний бібліотекар сучасної бібліотеки". Відкрила семінар директор Київської ЦБС Івашова Валентина Петрівна, яка розповіла про становище бібліотек на сьогоднішній день і ознайомила присутніх з програмою семінару. Були присутні начальник Управління культури по Київському району Департаменту культури Харківської міської ради Осташова Алла Вікторівна, співробітники бібліотек з усіх районів міста, співробітники Обласної бібліотеки для дітей та співробітники музично-театральної бібліотеки ім. Станіславського.

начальник Управління культури по Київському району Департаменту культури Харківської міської ради Осташова Алла Вікторівна директор ЦБС Київського району Івашова Валентина ПетрівнаБугаєва Любов Григорівна, заступник директора по роботі з дітьми ЦБС Київського району, розповіла про перемогу в 5 раунді програми Бібліоміст "Організація НОВИХ бібліотечних послуг з вільним Використання доступу до інтернету-5 ". Перемога відкрила нові можливості для всіх читачів бібліотеки і також для співробітників.

 

 

 Кощєєва Ольга Федорівна, завідувачка організаційно-методичним відділом ЦМБ ім. Бєлінського заступник директора по роботі з дітьми ЦБС Київського району Бугаєва Любов ГригорівнаКощєєва Ольга Федорівна, завідуюча організаційно-методичним відділом, розповіла про соціологічні дослідження творчого потенціалу бібліотечних працівників України та Росії, особливо приділяючи увагу тому, що, незважаючи на вік, у нас у всіх є можливість розвивати свої творчі та інтелектуальні здібності. Адже сучасний бібліотекар - це креативний, енергійний фахівець, що постійно розвивається, якому необхідно йти в ногу з часом. Цікаво було бачення школярів міста Новоуральська про те, яким має бути сучасний бібліотекар:

 
Справжній сучасний та модний бібліотекар повинен виглядати так:
1) це має бути жінка середніх років, приємної зовнішності і яка вміє красиво говорити;
2) вона повинна бути ввічливою;
3) одяг повинен бути строгим: спідниця до колін, блузка, піджак;
4) вона повинна допомагати читачам;
5) вона повинна читати багато книжок і бути різнобічно розвиненою людиною;
6) вона повинна володіти комп'ютером;
7) повинна бути в курсі подій і радіти життю;
8) повинна добре орієнтуватися в бібліотечних залах і книжкових фондах;
9) і ще вона повинна радіти кожному читачеві ".
 
Портрет писали: Оля Даниленко (школа N ° 54), Юля Данилевська (школа N ° 56), Наталка Слєпцова (школа N ° 49).
 
"Сучасний бібліотекар - це молода жінка, приємна зовні, симпатична, весела, товариська, доброзичлива, ввічлива, чуйна, пунктуальна, з вищою освітою ... Одягнена строго, пристойно, але сучасно: піджак, спідниця середньої довжини, модні аксесуари ... Розумна, освічена, яка добре знає літературу ... Любляча дітей ... Захоплюється спортом, розбирається в комп'ютерах, поліглот ... Любить свою роботу ".
 
Портрет писали: Маша Гордєєва (школа N ° 57), Дар'я Зайцева (школа N ° 43), Настя Зоріна (школа N ° 49), Даша Ковальова (школа N ° 45).
 
Драган Роман Анатолійович, заступник директора обласної бібліотеки для дітей розповів про досвід роботи з дітьми Куряжської колонії ім. А.С. Макаренко і з дітьми Зеленогайського будинку дитини. Цікаво було почути про новий проект "У книги не існує канікул", метою якого було сприяння повноцінному відпочинку та розвитку дітей під час літніх канікул та підтримка позитивного іміджу бібліотеки як інформаційного центру.

заступник директора Харківської обласної бібліотеки для дітей Драган Роман АнатолійовичАдайкіна Олена Олександрівна, завідуюча відділом обслуговування ЦМБ ім. Бєлінського, виступила з презентацією жіночого інформаційного соціокультурного центру, створеного в 2012 році на базі ЦМБ. Розповіла про місію, напрямки і мету роботи центру. Адже за дослідженнями бібліотеки 78% читачів бібліотек Дзержинського району є жінки (вік 40+) і тому їм створюються всі умови для різнобічного розвитку, спілкування та організації дозвілля.

учасники семінару-практикуму “Сучасний бібліотекар в сучасній бібліотеці”Семеніхіна Тетяна Володимирівна, завідуюча бібліотекою-філією № 40 Орджонікідзевського району, розповіла про те, що потрібно виходити за межі стін бібліотеки і йти на контакт зі школами, інтернатами та іншими навчальними закладами. Так бібліотека тісно співпрацює зі спеціалізованою школою-інтернатом № 11, де діти дуже жваво і з цікавістю реагують на всі проведені для них заходи. Також бібліотека працює зі школами № 121,118 і постійно проводить там заходи спільно з відомими письменниками та поетами міста Харкова.

завідуюча бібліотекою-філією № 40 Орджонікідзевського району Семеніхіна Тетяна ВолодимирівнаІванова Валентина Григорівна, директор Комінтернівської ЦБС виступила з презентацією сайту Центральної бібліотеки ім. Тургенєва. Розповіла про роботу з наповнення сайту, його оформленні та постійному розвитку. Співробітники докладають максимум зусиль для інформативності та актуальності сайту.

учасники семінару-практикуму “Сучасний бібліотекар в сучасній бібліотеці”Бахмет Тетяна Борисівна, завідуюча довідково-бібліографічним відділом музично-театральної бібліотеки ім. Станіславського, виступила з презентацією нового для них досвіду роботи зі шкільними літніми таборами. Цільовою аудиторією є жителі мікрорайону, учні шкіл мистецтв і діти, що відпочивають у шкільних міських таборах. Метою проекту є організація інтелектуального розвитку дітей під час літнього відпочинку. Завданням проекту було показати школярам, що літо - чудова пора для інтелектуального розвитку, читання і творчості, а також звернути увагу тат, мам, бабусь і дідусів на те, що розвиток їх дитини залежить не тільки від кількості вкладених у нього грошей і розваг, що сучасні бібліотеки можуть запропонувати цікаві альтернативні, і безкоштовні варіанти.

завідуюча довідково-бібліографічним відділом ГСМТБ ім. Станіславського Бахмет Тетяна Борисівна

Семінар-практикум дозволив фахівцям поглянути на роботу бібліотекаря з точки зору креативності і надихнув на подальший розвиток співпраці бібліотеки з різними громадськими організаціями. Розширив горизонти творчого підходу до серця читача і надихнув знаходити з ними нові шляхи взаєморозуміння.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024