Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Школа передового досвіду «Розробка проектів інноваційніх услуг у бібліотеках»

Відкрила Школу передового досвіду & ldquo; Розробка проектів інноваційніх услуг у бібліотеках & rdquo; заступник директора з інновацій ЦМБ Серенко Ірина Володимирівна. Атрошкіна Галина Петрівна, завідуюча філією № 25 для дітей ЦБС Дзержинського району, розповіла про бібліотечний ярмарок & ldquo; Сучасна бібліотека: рухаємося вперед & rdquo;

 25 жовтня 2013 р. в бібліотеці ім. В. Г. Бєлінського пройшла Школа передового досвіду «Розробка проектів інноваційніх услуг у бібліотеках» за підсумками бібліотечних ярмарків у Луганську та Києві. Були присутні близько 30 фахівців з міських бібліотек. 

Відкрила Школу заступник директора з інновацій ЦМБ Серенко Ірина Володимирівна. Вона розповіла про співпрацю харківських публічних бібліотек з програмою «Бібліоміст». Розповіла присутнім про минулий Круглий стіл, на якому обговорювалися шляхи розвитку публічних бібліотек та про прийняті на ньому рекомендаціяї. Ірина Володимирівна звернула увагу фахівців на такі важливі напрямки як: впровадження інноваційних послуг у бібліотеках, подальше освоєння сучасних інформаційних технологій, ефективне використання бібліотечних ресурсів для найбільш повного і оперативного задоволення зростаючих потреб користувачів. Казала: про подальшу участь бібліотек у проектній діяльності, про можливості корпоративної взаємодії бібліотек, про необхідність співпраці бібліотек з органами влади, державними та громадськими організаціями, ЗМІ з метою просування інноваційних процесів в бібліотеках.
 
Захарченко Юлія Євгенівна, бібліограф ЦМБ ім. Бєлінського, розповіла про бібліотечний ярмарок, що проходив у липні 2013 року в Луганську "Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє". На дводенному ярмарку всі запрошені бібліотеки презентували свої найяскравіші проекти, а на другий день обмінювалися ідеями та досвідом, брали участь у тренінгах та обговореннях. Наша бібліотека представила проект: «Електронний каталог корпоративної мережі публічних бібліотек міста Харкова».

Атрошкіна Галина Петрівна розповіла про проект & ldquo; Бібліотечний Калампусік & rdquo; Дзюбенко Ірина Юріївна, методист ЦМБ ім. В.Г.Белинского розповіла про VI бібліотечний Форум молодих бібліотекарів & ldquo; Технології професійного успіху молодого бібліотекаря в роботі з громадськістю & rdquo;

Атрошкіна Галина Петрівна, завідуюча філії № 25 для дітей ЦБС Дзержинського району, розповіла про бібліотечний ярмарок "Сучасна бібліотека: рухаємося вперед", що проходив в Києве у вересні 2013 року. На ярмарку проводився конкурс постерів бібліотечних проектів. Серед представлених робіт особливо привертав увагу своєю мальовничістю і інформативністю постер "Бібліотечний Калампусик" бібліотеки №25. На Школі Галина Петрівна розповіла про проект "Бібліотечний Калампусик", який з недавнього часу успішно втілюється в життя зусиллями співробітників філії. Проект передбачає організацію дозвілля дітей, які, приходячи до бібліотеки можуть не тільки почитати цікаву книжку і погортати барвисті журнали, а й зробити саморобку з кольорового паперу, намалювати малюнок, пограти в розвиваючі настільні та комп'ютерні ігри і просто весело і цікаво провести дозвілля в компанії своїх однолітків . У бібліотеці є поличка "Hand made", де всі відвідувачі можуть побачити роботи дітей, зроблені ними власноруч.

Школа передового досвіду “Розробка проектів інноваційних послуг у бібліотеках Дзюбенко Ірина Юріївна, методист ЦМБ ім. В.Г.Бєлінського розповіла про VI бібліотечний Форум молодих бібліотекарів "Технології професійного успіху молодого бібліотекаря в роботі з громадськістю", що проходив у Луганську з 8-10 жовтня 2013 року. Девіз Форуму: "Книга. Молодь. Інтелект ". Розповіла про хід Форуму та показала презентації деяких проектів, які були там представлені. Поділилася враженнями про участь у Форумі та отриманими знаннями. Девізом виступу стала цитата: "Ми дуже цінні, тільки треба це пояснювати". Про це говорив директор національної бібліотеки Латвії, що насправді роль бібліотекаря дуже важлива і цінна для суспільства, тільки треба вміти цікаво і захоплююче розповісти про себе та свою роботу.

 
Школа передового досвіду надихнула фахівців, всіх співробітників публічних бібліотек до нових творчих успіхів і перемог у нашій важливій бібліотечній справі.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024