Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Різдвяна мозаїка» «Бачити руками»

Бачити руками Бачити руками  У Новому 2014 році в бібліотеці №17 ім. Л. Гіршмана проводиться цикл заходів «Різдвяна мозаїка».

 14 січня в приміщенні бібліотеки відбулася зустріч дітей гімназії №6 та гімназії ім.В.Г.Короленка (для сліпих) на виставці «Бачити руками». Вперше зустрілися зрячі школярі з дітьми - інвалідами по зору. Харківські школярі 6-ї гімназії підготували різдвяну виставку для незрячих дітей "Бачити руками".
Сніжинки, сніговики, діди морози, ялинки і тварини зроблені з об'ємного паперу, тканини, вати, вовни і навіть насіння.

Бачити руками

Бачити руками

Міша, учень гімназії ім. В.Г.Короленка
Десятирічний Міша практично не бачить. Але це не заважає дитині вести повноцінне життя. Як і зрячі хлопчики, Міша любить будувати і грати в машинки - разом з татом і молодшим братиком. Я з татом на вихідних, або ще Микита, молодший брат, прилаштовується до нас, будуємо конструктор. З конструктора, там такі виходять крейсера з відкривачками , що любо-дорого подивитися. Сьогодні Міша з іншими учнями гімназії для незрячих прийшли на виставку, яку організували спеціально для них. Школярі з хорошим зором своїми руками зробили новорічні та різдвяні листівки для особливих дітей. Сніжинки, сніговики, діди морози, ялинки і тварини зроблені з об'ємною паперу, тканини, вати, вовни і навіть насіння - щоб їх можна було побачити за допомогою рук.

Бачити руками Бачити руками

Даша, учениця гімназії №6
Спочатку зароджується просто сніжинка, потім зароджуються більш цікаві фігурки, форми. І це коштувало часу, але воно того варте. Вони зможуть це відчути і це вже важливо, можливо, щось, десь трохи не вийшло, але ми вкладали в це свою душу, в те, щоб це вийшло. Дітвора оцінює кожен експонат чи не професійним поглядом, точніше кінчиками пальців. У вітальних листівках у хлопців в основному виходить побачити тільки деталі. У більш об'ємних  подарунках зрячих дітей сліпі хлопчики без допомоги викладачів вгадують всю фігуру.
Організатори виставки кажуть: за допомогою такої незвичайної акції хотіли познайомити дітей з хорошим зором і сліпих - щоб збагатити світ і одних, і інших.

Бачити руками

 

Анна Калініна, зав. бібліотекою для сліпих ім. Гіршмана
   Навчити зрячих людей бути добрішими, милосерднішими, навчитися дарувати радість іншому, думати про інше, а з боку діток незрячих не боятися цієї дружби. Не замикатися у власному світі. Різдвяна виставка в бібліотеці для сліпих триватиме до 19 січня. А на Водохреща листівки від зрячих школярів відправляться в будинки, і, можливо, серця їх незрячих ровесників.
 
  З книги відгуків:
 «Велике спасибі за виставку, скільки тепла, радості, позитиву несуть дитячі роботи ...», Погрібна Катерина, читач бібліотеки
«Серед харківської зими ваша виставка стала острівцем тепла ...», Діденко Алла, читач бібліотеки
«Щиро дякуємо за незабутні хвилини спілкування та теплу атмосферу ...», педагогічний та учнівський колективи харківської гімназії №6
 
 
Колектив бібліотеки щиро дякує педагогічний та учнівський колективи гімназії №6, дизайнера Ксенію Змеевець, читача бібліотеки Евеліну Ахматову, керівника творчої студії «Світлячок» Світлану Юріївну Ходячих за постійну підтримку наших починань. Дуже важливо те, що діти отримали можливість не тільки поспілкуватися, але й відчути турботу оточуючих їх дорослих і однолітків.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024