Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Центральна міська бібліотека
ЦБС Шевченківського району м. Харкова

«Паризька зірка в чоловічому костюмі»

«Паризька зірка в чоловічому костюмі»«Паризька зірка в чоловічому костюмі»

У липні відзначають 220 років від дня народження Жорж Санд (1804–1876), французької письменниці доби романтизму. Авторка феміністичних, соціальних романів - «Індіана», «Консуело», «Графиня Рудольштадт». Приятелька Альфреда де Мюссе та Фредерика Шопена. Говорячи сучасною мовою, Жорж Санд була культовою постаттю свого часу.
З нагоди ювілею у Бібліотеці сімейного читання відбувся перегляд відеоролика «Паризька зірка в чоловічому костюмі». Народжена для світського життя, баронеса Аврора Дюдеван стала першою жінкою, яка кинула виклик суспільству своїм життям та творчістю. Вона не лише писала романи, а й виборювала право жінок на любов і свободу. Проживши складне й суперечливе життя, Жорж Санд дійшла висновку, що людина щодня має жити ніби востаннє, тобто робити все, що вона може, даруючи любов і тепло іншим.

«Паризька зірка в чоловічому костюмі»«Паризька зірка в чоловічому костюмі»

Вклад працьовитої письменниці в літературу важко переоцінити. За кілька десятиліть своєї творчої діяльності вона написала більше сотні творів, величезну кількість публіцистичних статей, склала багатотомну автобіографію і написала 18 драм. З одним із творів письменниці наші читачі познайомилися у рекомендаційному буклеті «Жорж Санд. Чортова калюжа» в онлайн і офлайн форматі. «Сільська» повість або коротенький роман написаний Жорж Санд за чотири ночі входить до шкільної програми у Франції. У ньому розповідається про те, як місце, що вважається магічним, і справді дивовижно вплинуло на життя трьох людей.
А для маленьких читачів творчість письменниці була представлена на книжковій поличці «Жорж Санд. Творчість для дітей». Казки французької письменниці цікаві для читання дітям самого різного віку Це історії, де диво б'є через край, звичайні речі постають у зовсім іншому світлі, а світ дорослих не менш загадковий, ніж світ дітей.
Жорж Санд – це великий світ прекрасних образів, духовних пошуків і відкриття істини, і хто входить у цей світ, залишається в ньому назавжди, тому що без Санд неможливо уявити світову літературу. Жорж Санд називають найбільшим гуманістом своєї епохи. І недарма, адже вона змогла крізь усі свої твори провести ідеї милосердя і співчуття. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Сьогоднішній день в історії

Міжнародний день грамотності;

Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Харкова

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 096-860-08-20.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ЦБС Шевченківського району м. Харкова
2011-2024