Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

“Харківський вінок шани авторові “Енеїди”

У літературному клубі “Литterra” (на базі Центральної міської бібліотеки ім.В.Г.Бєлінського) 20 вересня 2014 року з великим успіхом пройшов літературний вечір, що був присвячений 245-річчю від дня народження Івана Петровича Котляревського під назвою “Харківський вінок шани авторові “Енеїди”. Авторкою та ведучою цього заходу була крівник літературного салону “Слово” Лідія Яківна Прилуцька.
Лідія Яківна Прилуцька завжди знайомить членів та гостей літературного салону “Слово” з творчістю багатьох видатних поетів, письменників, акторів та вчених, а цього разу засідання салону було присвячене Івану Петровичу Котляревському – талановитій людині і відомому українському поету.
Члени та гості літературного салону “Слово” дізналися багато цікавого про життя і творчість славетного поета, про його сучасників та друзів. У своїй розповіді Лідія Яківна Прилуцька вдало використовувала уривки з фільмів-вистав “Наталка – Полтавка” та “Москаль чарівник”. З великою цікавістю присутні слідкували за чудовою грою відомих акторок: Наталі Сумської та Руслани Писанки; насолоджувалися чарівним співом Анатолія Солов’яненка…
У літературному вечорі під назвою “Харківський вінок шани авторові “Енеїди” приймала участь і Ганна Петрівна Столярова – відомий харківський краєзнавець та авторка багатьох літературно-краєзнавчих робіт. Ганна Петрівна Столярова презентувала свою нову книжку, яку присвятила життю та творчості Івана Петровича Котляревського.
Члени та гості літературного салону “Слово” довго спілкувалися з Ганною Петрівною Столяровою, задавали їй багато запитань, цікавилися її новими літературними знахідками та наробками.
У читальному залі бібліотеки була оформлена книжково-ілюстративна виставка “Славетний співець українського народу”, на якій були представлені літературні твори Івана Петровича Котляревського, малюнки та фотографії.
 

Лідія Прилуцька керівник літературного салону “Слово”. Слухаючи українську пісню… Лидия Прилуцкая, Ирина Чупис и Ирина Коркушко


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024