Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Харків ракетно-космічний»

Згадали про академіка Сергєєва В.Г. Виступає голова Громадського координаційного комітету Харків-космічний Тупало Г.М.

24 березня 2014р. бібліотека сімейного читання № 25, спільно з головою Ради ветеранів Дзержинського району Гора Л. Н. та головою Громадського координаційного комітету «Харків-космічний» Тупало Г.М., провели зустріч для ветеранів «Харків ракетно-космічний», присвячене 80-річчю з дня народження Ю.О. Гагаріна, першого у світі космонавта, та Міжнародному дню авіації і космонавтики.

 Про виняткову роль Харкова в історії вітчизняної космонавтики цікаво, з душею і вражаючим ілюстративним матеріалом розповідав ветеранам член Громадського Координаційного Комітету «Харків ракетно-космічний» Кузьмін В. Г. Наш Харків є рекордсменом серед міст за кількістю підприємств та інститутів, які зробили свій внесок в освоєння космосу. Серед них: завод «Комунар», підприємство «Хартрон», завод «Електроапаратури», завод ім. Т. Г. Шевченко, авіаційний завод, Науково-дослідний технологічний інститут приладобудування і велика кількість інших підприємств. Також з нашим містом тісно пов'язані долі багатьох космонавтів - Олексій Архипович Леонов, який першим в історії космонавтики здійснив вихід у відкритий космос; Володимир Вікторович Аксьонов - творець радянських космічних апаратів; Василь Григорович Лазарєв, який готувався висадитися на Місяць; Олександр Олександрович Волков, який провів у космосі 391 день і багато інших космонавтів. Понад двадцять об'єктів Сонячної системи: кратери на Місяці і планетах, астероїди, - названі іменами астрономів Харкова. Малим планетам присвоєні назви 9167 Kharkiv і 10685 Kharkivuniver.

Виступає член Громадського координаційного комітету Харків ракетно-космічний Кузьмін В.Г.

Перегляд документального фільму «Зоряний загін», який розповідає про підготовку першого в світі загону космонавтів, до складу якого входив і наш земляк, харків'янин В. В. Бондаренко, льотчик-винищувач. Згадали і вшанували пам'ять ще одного видатного харків'янина, Головного конструктора систем управління РКТ, двічі Героя Соціалістичної праці, академіка Володимира Григоровича Сергєєва, який протягом 26 років - з 1960-го по 1986 роки - керував ПАТ «Хартрон», а в подальшому очолив - КБ «Електроприладобудування» і НВО «Електроприлад».

У кінці зустрічі   прочитав свої вірші «Звідси в космос пролягли дороги» з книги «Натхненні космосом». До речі, авторами віршів даного збірника є представники всіх провідних підприємств і установ Харкова, що працювали в космічних програмах і назавжди закохалися в космос. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024