Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Чарівний світ орігамі»

Робота Котової Юлії (11 років) «Весна прийшла» і кусудама Куркової Кіри (7 років)

«Райдужніі метелики» і «Класична кусудама » Забахідзе Катерини (7 років)

 

З 14 квітня по 22 травня 2014 року в читальному залі бібліотеки - філії № 22 проходила виставка робіт учнів Центру Дитячої Юнацької Творчості № 1, ліцею № 89 «Чарівний світ орігамі».

Свої роботи представили школярі від 6 до 11 років, які займаються в гуртках орігамі «Дзунако» (керівники Митцева Наталія Мефодіївна і Мар'їна Тетяна Степанівна ) та орігамі «Мережевоплетіння на коклюшках» (керівник Сазоненко Тетяна Платонівна ).

Кусудама «Діана» Рудакової Ніколь Робота Цехмістро Михайла (7 років) «Нічні метелики»

Але, не зважаючи на такий юний вік, вони вражають своєю майстерністю і фантазією. Робіт багато, було на що подивитися і навіть повчитися! Адже малюки талановиті абсолютно всі. Наш звичний буденний світ ними сприймається дещо інакше, ніж дорослими. Вся безпосередність сприйняття, емоційна своєрідність і незвичайна чуттєвість відбилися в роботах хлопчиків і дівчат.

Читальний зал розцвів всіма кольорами веселки

Кусудама « Сонабе » і картина «Дивний  сон»  Сальниковой Катерини (11 років)

Батьківщина орігамі - Японія. Мистецтво складання паперу зародилося в Країні Вранішнього сонця багато століть тому. У далекій давнині орігамі мало релігійне призначення, було храмовим мистецтвом. Виготовлення барвистих фігурок було священним ритуальним дійством.

Сьогодні орігамі переживає чергову хвилю інтересу. З'явилися нові напрями орігамі та області його застосування. Орігамі поширюється серед викладачів і розглядається як прийом навчання і розвитку учнів, а також орігамі - це унікальна можливість розвитку тонкої моторики дитини, що прямо пов'язано з розвитком інтелекту.

На виставці були представлені роботи з модульного орігамі, класичного орігамі, квілінгу, паперопластики, картини з орігамі та різні види кусудами. Кусудама - це «куля, яка лікує », їх часто використовують як амулет проти хвороб. Потрібно повісити кусудаму в кімнаті і вона захистить Вас від поганого. Напевно це тому, що кусудами походять від букетів, які складалися в давнину з лікарських трав.

Орігамі - це таке заняття, яке здатне дарувати і щедро дарує людям радість одухотвореного з'єднання руху думки, душі і рук.

«Волшебная картина» Затхей Елизаветы (6 лет) Картины «Сільське подвір`я»Литвинова Даниила (9 лет)и «Весняний настрій» Ага-Заде Лейлы (11 лет) Работы Якос Александры  (11 лет) «Квіти танцюють» и  Мацько Златы – Ярины (7 лет)  «Навколо квітки» «Весняний дощик» Григорова Филиппа (6 лет) и «Радість весни» Овчаренко Снежанны (11 лет) «Классическая кусудама» Ляховой Ирины «Вальс цветов» Бондаренко Екатерины (9 лет) Кусудама «714» Матвеенко Алексея (10 лет) «Зайці на галявці» Попова Дмитрия (6 лет) «Классическая кусудама»Харасик Тамары (6 лет) «Классическая кусудама»   Гуржи Татьяны (9 лет) Интерес читателей к выставке

 

 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024