Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Літературний конкурс «Людина. Доля. Епоха» відзначає свій ювілей

Цього року літературному конкурсу «Людина. Доля. Епоха» виповнюється 10 років. І сьогодні хочеться пригадати, як усе починалося.

Вперше літературний конкурс «Людина. Доля. Епоха» було запроваджено нашою бібліотекою 2011 року. Тоді у конкурсі взяли участь тільки 8 харківських поетів. 

Нам дуже хотілося якось особливо відзначити цю подію: підготувати яскраву виставу,  створити атмосферу свята і, звісно, подарувати усім присутнім відмінний настрій!
Ведучі святкового вечора, бібліотекар Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського Ганна Абрамова та майстер художнього слова Андрій Яненко, розповіли про те, як народилася ідея проведення конкурсу, як відбувались підготовка та репетиції вистави і хто допомагав створювати це літературне свято. 
 
Представники творчої еліти Харкова із задоволенням взяли участь у костюмованій виставі. Поетеса та письменниця Ліна П’ятак написала цікавий сценарій, у якому і сама зіграла одну із головних ролей. Акторами також стали поетеса Любов Філенко і Андрій Яненко. Педагоги дитячої музичної школи №13 ім. М. Т. Коляди солістка Світлана Коленцева, концертмейстери Надія Малишова та Маріанна Фіщенко підготували відповідний репертуар, який переніс присутніх на два століття тому.
 
Голова конкурсного журі, член Національної спілки письменників України, поетеса Ірина Глебова та член конкурсного журі, поет Іван Корж привітали переможців конкурсу та вручили нагороди.

Ліна П’ятак (Диплом 1 ступеню) Юрій Ільїчов (Диплом 2 ступеню) Ірина Коніхина (Диплом 3 ступеню)

Прикро, що 10-річний ювілей конкурсу вже не зможуть разом із нами відзначити Юрій Ільїчов та Ірина Коніхина. А ось Ліна П’ятак, неодмінно, стане почесним гостем літературного свята.
Літературний конкурс «Людина. Доля. Епоха» припав до душі і читачам нашої бібліотеки і творчо обдарованим харків’янам.  Із 2012 року конкурс став щорічним, а з 2013 року проходить при підтримці міського департаменту культури.

Після літературного свята Літературно-музична композиція Літературний альманах «Людина. Доля. Епоха» Андрій Яненко Ведучі літературного свята Заввідділом обслуговування Олена Адайкіна

Ліна П’ятак Звуки музики… Голова журі Ірина Глебова та поет Іван Корж Світлана Коленцева Світлана Коленцева та Надія Малишова Світлана Коленцева та Маріанна Фіщенко

З кожним роком конкурс стає більш популярним, з’являються нові цікаві номінації, виходить друком чудовий щорічний альманах «Людина. Доля. Епоха», а з 2016 року в межах літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха»  стартував дитячий творчий конкурс «Світ у дитячих руках», у якому із задоволенням беруть участь юні літератори, музиканти та художники.

«Світ у дитячих руках» «Світ у дитячих руках» «Світ у дитячих руках» «Світ у дитячих руках»

І ось вже ювілейний літературний конкурс «Людина. Доля. Епоха» 2021 року приймає естафету і ми, як завжди, запрошуємо охочих взяти участь в цікавому літературному змаганні, а талановитих дітей – у творчому конкурсі «Світ у дитячих руках».


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024