Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського щиро вітає вас з Новим роком та Різдвом Христовим!

foto1

Любі друзі!

Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського щиро вітає вас з Новим роком та Різдвом Христовим! Бажаємо вам у новому році здоров’я, щастя, цікавих зустрічей та приємних вражень.

Працівники обслуговування нашої бібліотеки в складний час карантинних обмежень розробили для вас нові форми масових заходів, щоб максимально наблизити якість їх проведення до пандемічних часів. Ми пропануємо вам масові заходи які відбуватимуться і у реальному часі, і у віртуальній версії, і у вигляді відео-зустрічей, і у режимі конференцій (Zoom). 

Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського багато років на високому рівні вела роботу з популяризації творчості відомих поетів, письменників, музикантів, співаків, художників та майстрів декоративно-прикладної творчості Харківщини. І в цей складний час ми будемо продовжувати творчо працювати для вас! 

Ми розробили для вас багато нових цікавих заходів і дуже сподіваємося на те, що вони стануть вам до вподоби. Дивиться наші щомісячні анонси, надсилайте нам свої відгуки та побажання.

 

foto1

Віртуальна художня галерея

Читачі та гості нашої бібліотеки залюбки відвідували виставки та творчі зустрічі з митцями, чекали на персональні виставки відомих художників, знайомилися з роботами студентів Харківської державної академії дизайну та мистецтва, милувалися малюнками вихованців дитячих художніх шкіл та студій. В 2021 році ця робота буде перенесена на сайт нашої бібліотеки. Читачі матимуть змогу і надалі знайомитися з творчістю членів Національної спілки художників України, талановитих художників-аматорів, майстрів декоративно-прикладної творчості, зі студентськими та дитячими роботами на сайті нашої бібліотеки. А ще ми запропонуємо своєму читачеві цікаві цикли: «Скарби музеїв світу» та «Ювілеї славетних художників».

  foto1

«Музичний комплімент» - це зовсім новий проект, подарунок усім шанувальникам класичної музики та вокалу. На сайті бібліотеки ми розповімо про творчість відомих харківських піаністів, скрипалів, композиторів та солістів. Це слушна нагода почути відео-виступи і вже добре відомих харківських митців, стародавніх друзів нашої бібліотеки (Юрій Попов, Вікторія Гіголаєва, Артем Бражник) і відкрити для себе зовсім нові імена (Світлана Мельник, Маріанна Фіщенко, Надія Малишова…).

 

foto1

«Молоді голоси Харківщини»  – новий цикл зустрічей з молодими поетами Харкова. Цей проект буде проходити і у вигляді живого відео-спілкування, і у вигляді розлогої розповіді про літературні кроки творчої особистості та поезій на сайті нашої бібліотеки. Ми чекаємо в гості вже добре відомих молодих поетів, які презентуватимуть свої нові збірки (Гася Лапшун та Міла Машнова) та зовсім молодих поетів-початківців (Деніза Глезіна, Еліза Барзіна…). В рамках цього циклу плануємо зустрічі і з поетами молодіжної літературної студії Андрія Костинського.

 

 

foto1

«Чистий промінь Лесиного слова»

Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського до 150-річчя від дня народження  видатної української поетеси Лесі Українки проведе поетичний марафон «Читаємо разом Лесині вірші». Читати поезії Лесі Українки будуть і працівники нашої бібліотеки, і читачі, і гості, і сучасні харківські поети… Запрошуємо усіх шанувальників Лесиного слова взяти участь у поетичному марафоні в режимі он-лайн (Відеозапис надсилати на електронну адресу бібліотеки).

 

foto1

«Книжка з автографом»  – це новий літературний проект Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада», спрямований на формування «бібліотечки жіночого клубу «Лада»» в книжковому фонді нашої бібліотеки. Читачі та гості Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського не тільки матимуть змогу почути талановитих жінок в режимі відео-зустрічей та в режимі відео-конференції (Zoom), а й взяти їхні нові поетичні збірки додому.

 

 

foto1

«Прогулянки рідним Харковом із Станіславом Шварцем» – це зовсім новий літературно-краєзнавчий проект відомого краєзнавця та письменника Станіслава Вікторовича Шварца. Харків’яни, що закохані у своє місто, не тільки матимуть змогу зустрітися з талановитим харків’янином у відео-форматі, а й першими подивитися його фільм про Держпром в 30-ті роки на сайті нашої бібліотеки.

 

 

foto1

Літературний клуб «Літtera»  – також порадує своїх відвідувачів новими зустрічами і в режимі реального часу і цікавими статтями на нашому сайті. Талановита керівниця літературного клубу «Літtera» – Лідія Яківна Прилуцька кожну зустріч в клубі завжди пов’язує з книгою, що в наш час рідкісне явище. Як що це святковий концерт, то це обов’язкові розповіді про поетів, які написали вірші, що стали відомими піснями; як що це балетний спектакль – розповіді про лібрето, опера –  про авторів літературного твору… А цикл зустрічей «Літературний портрет» в цьому році буде присвячений літературним ювілярам.

 

foto1

Літературно-музична вітальня «Слобожанщина» – теж готує багато сюрпризів для своїх відвідувачів. За 28 років існування нашої вітальні багато талановитих харків’ян та гостей нашого міста були її гостями. А створювала її талановита жінка – Аліса Михайлівна Крупчатнікова, яка залучала до  роботи багатьох талановитих людей Харкова. В пам'ять про усіх хто вже пішов у вічність створюється новий проект «Золоті сторінки пам’яті», в рамках якого на сайті нашої бібліотеки буде створений меморіал пам’яті (Аліса Крупчатнікова, Інна Мельницька,  Іван Корж, Станіслав Калиновський, Валерій Махов, Валерій Болотов, Юрій Ільїчов. Валерій Берлін).

 

foto1

«Золоті руки майстрів»  – майстер-класи завжди цікава форма роботи, а на час карантинних обмежень ще й дуже зручна та корисна. Свої відео майстер-класи запропонують нашим читачам відомі майстрині декоративно-прикладної творчості: Ніна Лебеденко, Олена Хитушко та Віта Переймай.

 

 

 

foto1

«Календар народних свят»

Народні свята – невід’ємна частина української культури та  історії, знати яку не тільки важливо, а й і цікаво. На сайті нашої бібліотеки кожен охочий матиме змогу пірнути у дивовижну круговерть та різнобарв’я народних свят. 

 

 

foto1

Конкурси

Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського в 2021 році проводить щорічні конкурси: дитячий творчий конкурс «Світ у дитячих руках» та літературний конкурс «Людина. Доля. Епоха.».

 

 

foto1

Фестиваль-конкурс «Мова калинова»

Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського, задля розвитку української поезії та пропаганди кращих культурних надбань нашого народу започаткувала Міжнародний фестиваль-конкурс сучасної української поезії «Мова калинова», метою якого є: виховання любові та поваги до української мови; створення умов для творчого, інтелектуального і духовного розвитку; розширення культурних зв’язків між обдарованими особистостями світу, провідними літераторами України, освітніми закладами та установами культурологічного напрямку.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024