Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Східний синдром»

Харківська письменниця Юлія Ілюха презентує свої книги у бібліотеці-філії №22 Харківська письменниця Юлія Ілюха презентує свої книги у бібліотеці-філії №2218 січня 2020 року у бібліотеці-філії № 22 у рамках засідання Клубу Цікавих Зустрічей «У колі друзів» відбулося знайомство читачів з харківською письменницею Юлією Ілюхою. Письменниця розповіла про шлях до літератури, презентувала свої книги «Неболови» та «Східний синдром».

Юлія Ілюха дебютувала у літературі 2016 року збіркою оповідань «Неболови». Деякі з них вона прочитала на зустрічі. Є авторкою книжок для дітей «Як Грицик Муху-Нехочуху переміг» та «Історія Цвірінька» та віршів, які увійшли до збірки «Там де вдома». ЇЇ роман «Східний синдром» отримав друге місце конкурсу «Коронація слова».

Роман викликав великий інтерес читачів бібліотеки. Це книга про любов і дружбу, про зраду і ненависть. Про те, як змінює життя героїв війна. Це розповідь про людей, які повернулися з війни, але вона не залишає їх. Комусь з них стане сили побороти свій «східний синдром», а комусь – ні. Як і в реальному житті. 

Герої роману ніколи не зустрілися б, якби не війна на Донбасі. Гарячий вересень 2014-го звів разом адвоката-невдаху Васю, айтішника Макса та росіянку Таню, що втекла від чоловіка-садиста. У кожного — власна історія болючих втрат, яка штовхнула їх у бліндажі: Вася втікає в АТО від сварок із дружиною, Макс прагне помститися за вбиту наречену, а Таня мріє розпочати нове життя. Дружба, любов, ненависть — етапи одного шляху, який їм доведеться пройти. І жоден із них не уявляє, чим цей шлях скінчиться. У цій книжці немає батальних сцен і кривавих подробиць. Це оповідь не про героїв, а про звичайних людей, які повернулися з війни тілом, не повернувшись душею.

Життя кожного з героїв прослідковується від дитинства. Тому їхні вчинки, якими вони не були б, позитивними чи негативними, читач розуміє й приймає. Бо ж той багаж, котрий ми накопичуємо й носимо за плечима, аж надто впливає на нас. Але людина — істота, котра має волю. Й лише від того, як ми скористаємося своїми можливостями, яку мету поставимо перед собою і який вибір зробимо тут і зараз, залежить подальша доля кожного. І героїв роману також.

Бібліотека-філія №22 щиро дякує авторці за цікаву зустріч, змістовну розмову, за подаровані бібліотеці книжки. Бажаємо Юлії Анатоліївні творчих успіхів, натхнення, нових книг і зустрічей з нашими читачами.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024