Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

X Львівський міжнародний бібліотечний форум «Нова бібліотека - відповідальність кожного»

X Львівський міжнародний бібліотечний форум «Нова бібліотека - відповідальність кожного» X Львівський міжнародний бібліотечний форум «Нова бібліотека - відповідальність кожного» З 18 по 21 вересня 2019 року співробітники ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського, співробітники публічних бібліотек Харкова, взяли участь у X Львівському міжнародному бібліотечному форумі «Нова бібліотека - відповідальність кожного».
Бібліотечний форум проходив в рамках 26 міжнародного книжкового фестивалю BookForum, об'єднуючи в єдину мережу видавців, бібліотекарів, читачів та авторів, перекладачів та ілюстраторів книг. І це чудово!
Це професійний форум - місце зустрічі фахівців бібліотек і представників державної влади, міжнародних та неурядових організацій і викладачів вищих навчальних закладів, видавців, авторів і читачів. Це платформа для комунікації та проектів бібліотек, тенденцій розвитку популяризації читання, книг, літератури!

X Львівський міжнародний бібліотечний форум «Нова бібліотека - відповідальність кожного» X Львівський міжнародний бібліотечний форум «Нова бібліотека - відповідальність кожного»

Той заряд професійної енергії, що ми отримали беручи участь в дискусіях, круглих столах, презентаціях, обговореннях найважливіших проблем бібліотечно-інформаційної галузі, має вистачити, щоб «запалити» інноваційні напрямки в роботі наших бібліотек.
Якою має бути нова бібліотека, у що має перетворитися? Чи повинна відмовитися від напрацьованих традицій і цінностей? Бібліотечна кав’ярня, коворкінг? Що не так в сучасній бібліотеці і що допоможе стати бібліотеці нової та затребуваною?
Імідж бібліотек, бібліотечні сервіси, сучасний стиль бібліотек. Сервісність та інклюзивність бібліотек вже не тренд, а вимога часу. Нові ідеї, родзинки, досвід європейських, американських колег... Трансформація публічної бібліотеки в місце просування демократії, об'єднання громади Berlin-Pankow.

X Львівський міжнародний бібліотечний форум «Нова бібліотека - відповідальність кожного» X Львівський міжнародний бібліотечний форум «Нова бібліотека - відповідальність кожного»

Складно уявити сучасну бібліотеку, яка не використовує інформаційні технології. АІБС - автоматизація основних технологічних процесів, чи є можливість у українських бібліотек слідувати світовим трендам?
Проблеми закупівель книг для публічних бібліотек; платні послуги в бібліотеках, чи потрібні вони ... Хедлайнери дитячого читання, підхід до читачів-підлітків, як відірвати його від гаджета і захопити цікавою книгою...
Модернізація і трансформація бібліотечної освіти, дистанційні курси для підвищення кваліфікації бібліотекарів та навчання користувачів бібліотек...
Ці та інші питання обговорювалися на форумі. Дискусії і спілкування, зустрічі з авторами, вулична музична акція (в 8-00), чудовий Львів - маса вражень!

 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024