Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Турбота, безпека, захист

Турбота, безпека, захист Турбота, безпека, захист Будь-яка людина, починаючи з юних років, стикається з ситуаціями, в яких необхідно знати свої права і обов'язки.

У міру дорослішання не всі знають, як вчинити, як захистити свої права.

З метою популяризації серед учнів правових знань, які є невід'ємною ланкою в профілактиці правопорушень, в бібліотеці сімейного читання відбулися зустрічі для учнів шкіл № 169 і № 150 з офіцерами патрульної поліції.

 

 Турбота, безпека, захист
Турбота, безпека, захистДосвід показує, що для захисту своїх законних інтересів школярі рідко звертаються до батьків, частіше за все намагаються самостійно або за допомогою друзів, часом досить сумнівних, захистити свої права, іноді переоцінюючи свої можливості і переступаючи «лінію дозволеного», що призводить до порушення законності і моральним переживань. 

Офіцери поліції рекомендували дітям бути обережними і обачними, попередили, що не можна довіряти незнайомим людям, йти з ними або сідати до них в автомобіль.

Також правоохоронці нагадали учням, куди вони можуть звернутися за допомогою в разі жорстокого поводження з ними.

Турбота, безпека, захист Турбота, безпека, захист Турбота, безпека, захист

Далі вже зустріч школярів з співробітником поліції проходила в форматі неформального спілкування - кожен міг запитати будь-що, що стосується своїх прав і відповідальності, своєї безпеки, а так же діяльності поліції.

Така зустріч у форматі «нон-стоп» - нова, поки пробна форма взаємодії представників органів правопорядку з учнями в стінах бібліотеки. Учні з великою увагою слухали поліцейських і після закінчення заходу отримали відповіді на всі їхні запитання.

На завершення заходу школярі отримали пам'ятки, в яких були прописані правила і заходи безпеки і попередження при знаходженні в віддалених і безлюдних місцях, на дорозі, в транспорті. Учасники заходу сфотографувалися на пам'ять з поліцейським і пообіцяли, що не будуть порушувати громадський порядок і будуть законослухняними.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024