Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

До побачення, Зимо!

Дивовижним дитячим святом проводили масляну, а услід за нею і зиму, в Центральній міській бібліотеці імені В. Г. Бєлінського.
Сонячним недільним  ранком 26 лютого 2017 року читальний зал бібліотеки наповнився веселими голосами дітвори , не могли пропустити такий захід і дорослі, усім вистачило місця. Тут були наші постійні читачі і ті, хто відвідав уперше нашу бібліотеку і був приємно здивований її затишним інтер'єром, великою кількістю нових книг.
 
Вже стало доброю традицією кожної останньої неділі місяця влаштовувати для дітей показ не звичайних мультфільмів на великому екрані, а тих, які були поставлені за мотивами літературних казок.
У день прощання з зимою ми не лише показали мультфільми за творами Лесі Українки, але і влаштували нашим дорогим відвідувачам театралізовану виставу. Діти почули цікаву розповідь про святкування Масляної на Слобожанщині, переглянули мультиплікаційні фільми про святкування традиційних народних українських свят, а головне прийняли участь у святі-грі «Щедра Масляна прийшла – сиру й масла принесла…», яке підготували та провели співробітники відділу обслуговування Центральної міської бібліотеки ім.В.Г.Бєлінського.
 
Здивовані дітлахи потрапили у справжню чисто прибрану українську хату, познайомилися з веселою дівчиною Оксаною та її старенькою мамою, почули цікаву розповідь про святкування Масляного Тижня на Слобожанщині, розгадували складні загадки, допомагали вибороти злу Марену, яку потім усі разом спалили на вулиці… 
А після веселих хороводів, які залюбки водили біля вогню і малі, і дорослі, зазиваючи Весну, розпочалося святкове частування… Оксана з мамою запросили усіх поласувати смачними млинцями та й спробувати солодкого слобожанського узвару…
Завершилося свято спаленням злої Морени та веселим хороводом.

Здрастуй, Весно!

До побачення, Зимо!До побачення, Зимо!До побачення, Зимо!  До побачення, Зимо!

 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024