Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Скарби «Чарівної скриньки»

Виставка робіт клубу «Чарівна скринька» в бібліотеці-філії № 22 Майстрині клубу «Чарівна скринька» Ольга Кафтанова і Анна Ніколаєва Харківський квілт-клуб «Чарівна скринька» знову порадував читачів бібліотеки-філії № 22 своїми новими роботами. Відвідувачі виставки «Чарівна скринька »в гостях у бібліотеки» можуть дізнатися, що таке печворк, детально розглянути роботи майстринь, зустрітися особисто з авторами. На виставці представлені панно Ірини Горобченко («Петриківський розпис», «Квітковий час настав», «Будинок синички», «Зірки як іскри, що ваблять в далечінь», «По щучому велінню»); Анни Ніколаєвої ( «Мамині квіти»); оберіг Ольги Ківшар «Полтавська розпис»; триптих Анни Тіткової «Міражі в місячному сяйві». Великий інтерес викликали ілюстрації до казки Г. Х. Андерсена «Снігова королева», виконані Анною Тітковою  ( «Дзеркало тролів»), Вірою Ільченко ( «Герда») і Ольгою Кафтановою ( «Снігова королева»). Наші читачки не залишилися байдужими до прихваток, косметичок, сумок Ольги Кафтанової. Родзинкою виставки стало її покривало, виконане в техніці квілтінга.

Панно Ірини Горобченко «Будинок синиці» Панно Віри Ільченко «Герда»

Клаптикової технікою займалися ще наші прабабусі, вкладаючи в свої вироби тепло своїх рук, піклуючись тим самим про своїх близьких. Довгими зимовими вечорами шиття з клаптиків було для сім'ї способом створення необхідних речей для побуту (ковдри, накидки, покривала).
Клаптева техніка перетворює прості шматочки тканини в картини. При уважному розгляді можна побачити, скільки праці і терпіння вкладено в кожну роботу. Приємно усвідомлювати, що через сторіччя захоплення шиттям з клаптиків тканини переходить з покоління в покоління.
Творчість не має меж, і сучасний печворк з характерною символікою відображає нове сприйняття в нових лініях і створює нові сюжети. Для багатьох майстринь з Харківського квілт-клубу «Чарівна скринька» рукоділля стало більшим, ніж хобі. Адже це не просто рукоділля - це гра з формою і кольором, це творчість і ремесло, яке потребує майстерності, це поєднання традиції і сучасного дизайну. Все залежить насамперед від фантазії і рук майстрині і, звичайно ж, смаку.

Виставка робіт клубу «Чарівна скринька» в бібліотеці-філії № 22 Відвідувачі виставки «« Чарівна скринька »в гостях у бібліотеки»

Ми вдячні майстриням клубу «Чарівна скринька» за представлені роботи, за подаровані нам радість творчості, натхнення і красу.
Виставка триває - у вас є можливість побачити все своїми очима. Приходьте, дивіться і насолоджуйтеся!
 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024