Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Центральна міська бібліотека
ЦБС Шевченківського району м. Харкова

«Нові надходження»

«Нові надходження» «Нові надходження»

Центральна міська бібліотека пропонує познайомитися з новинками літератури, що надійшли до нашого фонду в другому півріччі. До уваги відвідувачів - цікаві автори та різноманітні жанри. З метою представлення новинок у бібліотеці оформлено книжкову поличку «Нові надходження» де проводяться огляди для читачів. Нові книги – дуже різні та на будь-який смак: це і художня література, і нон-фікшн, і дитяча література від українських та зарубіжних авторів. 
Кожному знайдеться щось до вподоби. Знайомтеся, вибирайте, приходьте до нас за новими книгами, та захоплюючого вам читання!
Для більш докладнішого ознайомлення з новинками представляємо Анотований список нових надходжень ЦМБ ІІІ квартал 2024. Серед запропонованих видань – твори українських та зарубіжних авторів (представлено книги за 2017-2024 рр. видання). Бібліографічні описи книжок згруповано по розділах, а в розділах – за алфавітом авторів чи назв.

Дитяча література 

«У чарівний світ розкритої книги всім доступний вхід»
 М. Гафурі

«Нові надходження»

Булє, Гвенаель. Важливі філософські питання для дітей 7-11 років : [для дітей мол. та сер. шк. віку] / Гвенаель Булє, Анн-Софі Шилар ; радник з філософ. питань Оскар Бреніф'є; пер. з фр. Олени Ларікової; іл. Паскаля Леметра . – Харків : Виват, 2021 . – 136 с. : іл. – (Енциклопедії).
Це книжка, яка вчить дітей критично мислити й розмірковувати на складні теми. Дітлахи часто ставлять філософські питання, на які й дорослі не можуть знайти відповіді, тож французькі філософи допоможуть їм наблизитися до власного розуміння певних проблем. «Важливі філософські питання для дітей 7-11 років» - це захоплююча та освітня книга, яка допомагає дітям розглянути складні філософські питання та розгадати їх на власний лад. Ця книга веде молодого читача в світ філософії та надихає його на критичне мислення та розмірковування. Книга сприяє розвитку критичного мислення та спроможності аргументувати власні погляди. Вона допомагає дітям зрозуміти, що відповіді на філософські питання можуть бути різними і залежать від особистих переконань та життєвого досвіду.
 
Деніелс, Люсі. Історії порятунку. Щенячий переполох : [для мол. шк. віку] / Люсі Деніелс ; пер. з англ. Аліни Комісарової; іл. Джо Енн Девіс . – Харків : АССА, 2023 . – 128 с. : іл. – (Читай та відкривай).
В Амелії та Сема жодного спокійного дня! Вихідними у Велфорді відбудеться урочисте відкриття щорічного конкурсу садівників. «Найгарніша клумба», «найкращий живопліт», «найбільші овочі» — номінації, у яких хоче перемогти кожен! Утім діти більше зацікавлені в тому, щоб допомогти цуценяті кокапу… Вдень маля цілком щасливе, а от уночі воно не дає спати своїм гавкотом усім сусідам. У чому річ? Як допомогти бідасі? Пригоди юних помічників ветеринарної клініки «Ковчег» тривають!
 
Жолдак, Богдан Олексійович. Капосні капці : кіноказка : [для мол. та серед. шк. віку] / Богдан Жолдак ; худож. М. Кисельова . – Київ : Грані-Т, 2010 . – 80 с. : кольор. іл. – (Сучасна дитяча проза).
Іван Франко переповів нам свого часу сповнену дивовижних пригод східну історію про Абу-Касимові капці, котрі завдали чимало клопотів їхньому власникові, аж доки, врешті-решт, звели його в могилу. Утім, по смерті оголосили-таки через це Абу-Касима – такого бідного, що мав лише ті капці – святим… Гадаєте, на тому історія скінчилася? Ох, ні! Виявляється, згодом доля занесла оті злощасні капці в Україну, і тут із ними теж було чимало мороки. Якої саме і що з того врешті-решт вийшло – це відстежив у своїй пригодницькій повісті відомий сучасний український письменник Богдан Жолдак. І його історія вийшла динамічною, як гостросюжетний фільм!
 
Заржицька, Еліна. Заєць та чарівний барабан : [для дошк. та мол. шк. віку] / Еліна Заржицька ; худож. О. Рибакова . – Харків : Юнісофт, 2017 . – 64 с. : кольор. іл. – (Читаю сам).
Пропонуємо маленьким читачам зануритися у чарівний світ казок і зустрітися з дивовижними персонажами цієї книги. Казки про тварин створені чудовою українською письменницею Еліною Заржицькою. Прості та мудрі, веселі та розумні, ці історії обов’язково сподобаються малечі, спонукатимуть до читання. За допомогою закладки зовсім не складно перевірити, чи правильно ви відповіли на запитання.
 
Кохан, Валентина. Країна неслухняних дітей : [для дітей мол. шк. віку] / Валентина Кохан ; іл. Ю. А. Гречух; пров. ред. В. В. Міхно . – Харків : Ранок, 2021 . – 88 с. : кольор. іл. – (Сторінка за сторінкою).
Після сварки з батьками Данилка засмоктало в портал, що відкрився прямісінько в його кімнаті. І вже за мить хлопчик приземлився на якесь зарозуміле дівчисько, яке назвало себе Катрусею. Дивно? Можливо. От тільки Данилкові нема, коли про це думати. Адже його перенесло в дивовижний світ, де можна досхочу кататися на атракціонах та їсти солодощі, де немає дорослих та їхніх дурнуватих правил… Юним читачкам та читачам належить дізнатися про пригоди, які чекають на дітей у цьому незвичному місці, та про те, хто й навіщо всіх тут зібрав. Разом із представниками загадкової цивілізації імбирців діти навчаться ділитися любов’ю та цінувати своїх рідних.
 
Лисичка і журавель : українська народна казка : [для дітей з поруш. зору дошк. та мол. шк. віку] / худож. Олена Вишневська . – Київ : Безбар'єрна Україна, 2014 . – 23 с. : іл.
Літературно-художнє видання для дітей з порушеннями зору дошкільного та молодшого шкільного віку. Видання цієї книжки стало можливим завдяки Всеукраїнському благодійному проекту «Читати на рівних». Окрім збору коштів на виготовлення рельєфно-контурної книжки, проект допоміг ознайомити широкий загал з гострою проблемою нестачі художньої літератури шрифтом Брайля в Україні. Щира подяка художниці Олені Вишневській за чудові ілюстрації до цієї книжки та спеціалістам Асоціації тифлопедагогів України за фахові консультації.
Малюнки книги пройшли апробацію учнями Київської спеціальної школи-інтернату № 5 ім. Я. П. Батюка. Текст дублюваний шрифтом Брайля.
 
Мелоні, Еллісон. Ельфи та феї : путівник по Чарівній країні / Еллісон Мелоні ; іл. Патриції Моффетт . – Київ : Махаон-Украина, 2008 . – 31 с. : іл.
Ця книга проводить вашу дитину в дивовижний світ чарівництва, в якому пліч-о-пліч існують люди і скандинавські піксі, ельфи та грецькі німфи. Розгорни цю книжку й увійди у казкове царство ельфів і фей. Ти познайомишся з чарівним народом – лісовими спрайтами і садовими піксі, з водяними німфами і хатніми ельфами, які оточують нас усюди. Придивися трохи уважніше, і ти неодмінно їх побачиш! Ця книжка – запрошення у дивовижний світ чаклунства, про який мріє кожна дитина.
Книга оформлена чудово: барвисті та яскраві ілюстрації, інтерактивні матеріали для ігор, щоденник феєзнавця, все це не залишить дитину байдужою.

«Нові надходження»

Мункастер, Гаррієт. Айседора Мун на шоу талантів : [для мол. шк. віку] / Гаррієт Мункастер ; пер. з англ. Б. Синякевич, іл. авт. – Харків : Віват, 2022 . – 150 с. : іл. – (Айседора Мун).
Ось-ось розпочнеться вампiрський бал, Айседора просто не може дочекатися! Залишилася одна проблема: дiвчинцi доведеться змагатися з дiтьми iнших вампiрiв у шоу талантiв. Здiбностi Айседори не надто вампiрськi. А що, як глядачi смiятимуться з неї? Шоу таки вiдбудеться, але чи не забракне Айседорi смiливостi продемонструвати свiй справжнiй хист?
 
Шойнеманн, Фрауке. Таємна місія Вінстона / Фрауке Шойнеманн ; пер. з нім. Марія Вачко . – 6-те вид . – Київ : BOOKCHEF, 2023 . – 222 с. – (Пригоди кота-детектива ; Книга 1).
Життя аристократичного кота Вінстона було спокійним і розміреним, поки він не познайомився з дванадцятирічною Кірою. Звичайна прогулянка обернулася для нових друзів несподіваною пригодою — під час грози вони помінялися тілами! І тепер Вінстон не лишень  потрапляє до компанії найкрутіших дівчат у Кіриній школі, а й має викрити банду контрабандистів, щоб урятувати маму дівчинки від несправедливих звинувачень! Перша книга із серії про кота-детектива захопить і не відпустить аж до останнього рядочка. Тс-с-с! Це ще одна таємна місія Вінстона. Захоплива історія для дітей 8–12 років.
 
Янссон, Туве. Країна Мумі-Тролів : книга друга : [для серед. шк. віку] / Туве Янссон ; пер. зі швед. Н. Іваничук ; іл. Т. Янссон . – Львів : Видавництво Старого Лева, 2014 . – 430 с. : іл. – (Країна Мумі-тролів).
Книга друга з серії «Країни Мумі-тролів» – це нові неповторні зустрічі з милим сімейством Мумі-тролів та їхніми багатьма друзями. Маленькі герої книжки підросли настільки ж, наскільки подорослішали читачі «Країни Мумі-тролів». Тепер їм доводиться замислюватися над важливими речами, якими сповнений світ, – такими, як сенс життя, самопізнання і самоствердження, любов, взаємоповага. В книгу увійшли повісті «Мемуари Тата Мумі-троля», «Небезпечне літо», «Зима-чарівниця».

Художня література 

«Творять не тільки письменники, а й читачі»
 Г. Ібсен
Валлє, Віра. Стефанія. Листи додому з чужих берегів / Віра Валлє . – Харків : Фабула, 2024 . – 240 с.
Ця книжка занурить читача в роздуми про відчайдушне протистояння добра і зла, надії і зневіри, життя і смерті під час війни. Про цілющу силу любові, яка здатна визволити нас із полону страждань. Про сенс, який неодмінно присутній у житті кожного навіть тоді, коли здається, що його втрачено назавжди.
Від особистих переживань до осмислення психологічних феноменів, притаманних людині в часи війни,— такий шлях долає авторка на сторінках своєї книжки, аналізуючи через призму власного ¬досвіду виклики воєнного часу, перед якими постає людина. Протистояти зневірі, болю і стражданням допомагає любов, яка відкривається у повній красі в найтемнішу мить.
Синдром провини вцілілого, упередження нормального перебігу, втраченого часу і відкладеного життя, травма вимушеного переселенця, які стали невід’ємною складовою життя багатьох українців, знаходять висвітлення у книжці, що допоможе зцілитися і знайти свій шлях до посттравматичного зростання.
 
Забужко, Оксана. Тут могла бути ваша реклама : [збірка] / Оксана Забужко . – Харків : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2015 . – 320 с. - Зміст: Польові дослідження з українського сексу/роман; Вибрані оповідання (1981-2013).
У нову книжку відомої української письменниці вміщено популярний роман «Польові дослідження з українського сексу», що вже став сучасною класикою, та вибрані оповідання 1981-2013 років, частина яких друкується вперше.
 
Кідрук, Макс. Нові Темні Віки. Колонія : книга 1 / Макс Кідрук ; іл. К. Кошелевої . – 3-тє вид . – Б. м. : Бородатий тамарин, 2023 . – 904 с. : іл.
Людство на Землі ще не оговталося від хвороби клодис, що призвела до найбільшої за пів століття пандемії, коли з’являється новий патоген, який інфікує винятково вагітних жінок. Група вчених-імунологів намагається з’ясувати, що він таке і чи пов’язана його поява з нейтринними спалахами, зафіксованими довкола планети.
Чисельність населення марсіанських Колоній перевищує сто тисяч мешканців, і третина з них — народжені на Марсі. Вони програють суперспеціалістам із Землі боротьбу за робочі місця в наукомісткій економіці Марса і змушені гарувати, мов раби, на низькокваліфікованих ручних роботах. Що більше їх сягає повноліття, то дужче вони прагнуть змін, не усвідомлюючи, що ці зміни ставлять під загрозу саме існування Колоній.
«Колонія» — перша книга з фантастичного циклу «Нові Темні Віки» про світ у ХХІІ столітті. Це історія про те, що людина, попри всі досягнення цивілізації, не змінюється, й ані збільшення тривалості життя, ні навіть перетворення на двопланетний вид не гарантує людству порятунок.
 
Кіз, Деніел. Квіти для Елджернона : роман / Деніел Кіз ; пер. з англ. Віктора Шовкуна . – 2-ге вид . – Харків : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2016 . – 304 с.
Всесвітній бестселер, який сколихнув серця мільйонів читачів! Неодноразово екранізований роман, який здобув найпрестижніші літературні премії! Історія, яка зворушує та змушує замислитися… Розумово відсталий Чарлі Гордон погоджується на ризикований науковий експеримент – понад усе він мріє стати розумним. Після надскладної операції на мозку його інтелект дійсно стає блискавичним. Але ніхто не міг передбачити, які наслідки спричинить цей дослід…
 
Кульчицький, Микола. Не бійся вовка, сиди в хаті : роман / Микола Кульчицький . – Київ : Ярославів Вал, 2023 . – 672 с.
Це сага про кілька поколінь однієї української родини з часів козаччини до наших днів, але головна увага автора прикута до його покоління, "житіє якого досі не знайшло правдивого відображення в літературі. Покоління жахливої війни і горьованих повоєнних років. Покоління, в свідомості якого вслід за "шістдесятниками" розповсюдилися сумніви щодо правильності курсу правлячої комуністичної партії. Покоління, яке не доросло до активних змін, натомість у своїй масі покірно пристосовувалось до нав'язаної йому реальності". Як твердить автор: "Я намагався писати правдиву натуралістичну прозу; подавати життя світлим і брудним, ілюзорним і реальним — таким, яким я побачив його на власні очі і відчув на власній шкірі".
 
Легенда про Байду. Помста козаків / уклад. О. В. Зав'язкін . – Донецьк : БАО, 2014 . – 448 с. – (Історія в романах та повістях).
Козацька історія України насправді невичерпна. Саме за тих давніх часів закладалися підвалини української державності та національного менталітету. У пропонованій збірці представлено історичні твори, що друкувалися переважно на початку ХХ століття, тому майже незнайомі сучасному читачеві. Образи видатних діячів минулого, карколомні пригоди, кохання та зрада, перекази старовинних легенд не залишать байдужим нікого. Видання адресоване широкому читацькому загалу.

«Нові надходження»

Лис, Володимир Савович. В'язні зеленої дачі : роман / Володимир Лис . – Харків : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2019 . – 270 с.
Як же не хотілося молодому економістові Юрку їхати в той невідомий Вербівськ! Та хіба можна відмовити самому Іванові Банчуку, першому секретареві тамтешнього райкому партії? Ще й це дивне попередження від незнайомки… Чому вона сказала, що там він потрапить до жорстокої банди? Пророцтво справдиться через роки, в незалежній Україні, коли вже солідний бізнесмен Юрій отримає анонімного листа із вимогою відновити сумнозвісну зелену дачу. Чоловік іще не здогадується, що невдовзі він, той-таки Банчук і лікарка Таїса, яка попереджала про небезпеку, перетворяться на в’язнів цього будинку. Бо у долі свої розрахунки і рахунки, за якими треба платити…
 
Лис, Володимир Савович. Діва Млинища : роман / Володимир Лис . – Харків : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2016 . – 367 с.
Хто вона, таемнича бiла постать, яка iнодi являлася мешканцям села Загоряни, що жили понад рiчкою Мережкою – на Млинищi? Вiд чого берегла, про що попереджала зникла в лiсi нещасна закохана? Вона стала совiстю для Панаса Терещука, який, жертвуючи своiм коханням, на довгих двадцять п’ять рокiв солдатчини покинув Украiну, аби привезти з переможеного наполеонiвського Парижа старовинну мапу рiдного села. Двiстi рокiв захована пiд стрiхою батькiвськоi хати, вона змiнить життя недолугого iсторика Святослава Чишука… А мiж цими двома загорянцями будуть десятки зраджених i щасливих доль, зламаних i вiдчайдушно вирваних у смертi життiв односельцiв, чиi iсторii змусять усмiхатися i плакати, дивуючись вiчнiй земнiй любовi…
 
Шкляр, Василь Миколайович. Залишенець. Чорний ворон : [роман] / Василь Шкляр . – Харків : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2011 . – 384 с.
Їх називали бандитами, розбійниками, головорізами й навіть у прокльонах-анафемах забороняли згадувати їхні імена. Щоб убити у пам'яті упокореної маси ту ідею, за яку повстанці жертвували свої молоді життя. Авжеж, вони стріляли, вішали, палили, нищили — але кого? На їхньому бойовому чорному прапорі напис: «Воля України або смерть». Вони не вийшли з лісу навіть тоді, коли навкруги запанувала чужа влада і вже не було надії на визволення. Вони — залишенці — обрали собі смерть.

Нон-фікшн   

«Якщо ви шукаєте гарну книгу для читання, візьміть до рук нехудожню літературу.
Ці книги захоплюючі та пізнавальні. І ви обов’язково дізнаєтесь із них щось нове» 
https://isbn.com.ua/knigi-non-fikshn/
Ваґнер, Тоні. Мистецтво навчати. Як підготувати дитину до реального життя / Тоні Ваґнер ; пер. з англ. Н. Борис . – 2-ге вид . – Київ : Наш Формат, 2018 . – 312 с. : іл.
У сучасному світі ми високо цінуємо академічну успішність, змушуючи наших дітей вступати до «найпрестижніших» навчальних закладів, отримувати найкращі оцінки та складати тести на відмінно. Але статус відмінника зазвичай не дає гарантій, що дитина матиме всі необхідні навички, щоб стати розвиненою особистістю, активним громадянином і побудувати успішну кар’єру. Система освіти не змінювалась уже принаймні століття і не відповідає вимогам сьогодення.
«Мистецтво навчати» презентує варіант альтернативної системи освіти, яка розвивала б креативні навички, ініціативність і допомогала підготувати нові покоління до вимог сучасної економіки. Усі ідеї автори підкріплюють коментарями стратегів та лідерів думок.
 
Гонсалес, Карлос. Цілуйте мене міцно. Як виховувати дітей з любов`ю / Карлос Гонсалес ; пер. з ісп. Наталия Костенко . – Дніпро : Смакі, 2021 . – 240 с.
Ця книга написана на захист дитини. На її сторінках доктор Карлос Гонсалес опонує так званим фахівцям, які знають, як виховувати дітей, домагаючись від них хорошої поведінки. Автор показує, що наша мета як батьків полягає не в тому, щоби привчити дітей до ідеальної дисципліни і прищепити їм низку корисних навичок, а в тому, щоб задовольнити їхню природну потребу в прив’язаності, в емоційному і фізичному контакті. У книзі детально розглядаються питання, які часто турбують молодих батьків: чому малюки просяться на руки, чому вони не люблять спати одні, коли ж дитина стане самостійною, чи потрібно хвалити і карати дітей, чи варто віддавати дитину в дитячий садок, що таке соціалізація і багато інших.
За відгуками читачів це – одна з кращих книг про те, як виховувати дітей. Водночас не варто чекати від автора готових рецептів, він віддає перевагу роздумам і спостереженнями. Багато речей, які здавалися такими очевидними, зображені автором ніби з іншого боку. Книга написана простою і легкою мовою.
 
Маск, Мей. Жінка, яка має план : життя, сповнене пригод, краси й успіху / Мей Маск ; пер. з англ. Анни Цвіри; дизайн Аліна Бєлякова . – Харків : Віват, 2021 . – 224 с. : фотоіл. – (Біографії та мемуари).
Як відомо всім, хто стежить за Мей Маск у соцмережах, вона щедро роздає щирі й дуже практичні поради щодо ухвалення в певному віці рішень, котрі можуть згодом окупитися в дивний і непередбачуваний спосіб. У цьому виданні авторка ділиться досвідом і мудрістю, набутими протягом нелегкого, сповненого пригод і випробувань життя. Це поради щодо здоров’я, краси, родини та кар’єри. Ви не можете контролювати все, що відбувається навколо, але в будь-якому віці можете жити так, як забажаєте. Для цього потрібен лише план. Тож почніть обмірковувати його просто зараз.
 
Справа Василя Стуса : збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР : бібліотека "Історичної правди" / уклад. Вахтанг Кіпіані . – Харків : Віват, 2020 . – 688 с. : іл. – (Історія та політика).
Невідомі факти щодо життя, ув’язнення та загибелі Стуса, які досі охороняли під грифом «Секретно». У цій книжці зібрано документи з шеститомної кримінальної справи, яка зберігається на полицях колишнього архіву КДБ УРСР у Києві (нині — Галузевий державний архів СБУ). Як і за що було заарештовано поета? Хто під час процесу намагався врятувати Василя Стуса, а хто зробив усе, щоб він назавжди зник за ґратами політичної зони на Уралі? До матеріалів 1980 року ми додали кілька публікацій, з яких читачі дізнаються про маловідомі факти життя, ув'язнення та загибелі одного з найбільш визначних не тільки українських, а і європейських поетів ХХ століття.
У книжці вміщено архівні документи зі справи Василя Стуса (протоколи обшуків, допитів, листи, статті і т. д.), фотографії, статті Вахтанга Кіпіані, а також відомих дисидентів — Василя Овсієнка, Леоніда Бородіна. Додано останні прижиттєві нотатки Стуса — «З таборового зошита», таємно передані з табору на волю. Передмова Вахтанга Кіпіані.

«Нові надходження»

Фолькер, Вольфф. Журналістика газет і журналів / Вольфф Фолькер ; пер. з нім. В. Климченко . – 2-ге вид., перероб . – Київ : Центр вільної преси, 2017 . – 377 с.
Книжка Фолькера Вольффа «Журналістика газет і журналів» – це сучасний підручник, що створений нещодавно, але вже витримав два видання в Німеччині. Досвідчений викладач, з великим практичним досвідом як у газетній, так і в журнальній журналістиці, Ф. Вольфф детально розповів і показав, як правильно використовувати матеріали різних жанрів та досягати ефектів у різних видах пресової журналістики.
У підручника є ще одна цікава особливість – це цілком практична книжка. Практицизм Фолькера Вольффа полягає в тому, що всі його положення мають прямий вихід на безпосередні кейси та поради. Він детально роз'яснює корисність того чи іншого способу підготовки та подання матеріалу. Загалом ми маємо сучасний класичний підручник практичної журналістики. Він стане в пригоді як викладачам і студентам факультетів журналістики, так і журналістам-практикам.
 
Хіменес-Браво, Ектор. Перша кулінарна книга : 112 рецептів / Ектор Хіменес-Браво . – Київ : Самміт-Книга, 2017 . – 304 с. : іл.
У книзі представлені кулінарні рецепти, обрані особисто Ектором Хіменес-Браво, шеф-кухарем зі світовим іменем, суддею проекту «МастерШеф Україна». Супи, салати, холодні та гарячі закуски, страви з м'яса, птиці та риби, десерти, приготовані за оригінальною рецептурою, стануть справжньою гастрономічною насолодою.
Також книга знайомить з цікавими епізодами з життя Ектора Хіменес-Браво.
 
Яценко, Борис Іванович. Слово о полку Ігоревім як історичне джерело. Таємниці давніх письмен / Борис Яценко . – Київ : Просвіта, 2006 . – 508 с.
У книзі розглядаються історичні передумови створення «Слова о полку Ігоревім», текст першодруку та ритмічний переклад автора книги, а також розшифровуються таємниці давніх письмен, які передували безсмертному «Слову».

Книжок багато не буває. Приємного читання!

Матеріал підготовлений ІБВ ЦМБ 

 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Харкова

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 096-860-08-20.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ЦБС Шевченківського району м. Харкова
2011-2024