Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Центральна міська бібліотека
ЦБС Шевченківського району м. Харкова

«Вуса, лапи, хвіст. Тварини - літературні герої»

«Вуса, лапи, хвіст. Тварини - літературні герої»«Вуса, лапи, хвіст. Тварини - літературні герої»«Вуса, лапи, хвіст. Тварини - літературні герої»

Щорічно 4 жовтня в усьому світі відзначається важливе екологічне свято – Всесвітній день тварин. У цей день проводяться інформаційні заходи та акції, спрямовані на привернення уваги людства до прав тварин та їх доброту, так як щодня тварини опиняються на межі зникнення.
З нагоди свята у Бібліотеці сімейного читання відбулася інформаційна година, присвячена Всесвітньому дню тварин. Головною подією стало знайомство з книжково-ілюстративною виставкою «Вуса, лапи, хвіст. Тварини - літературні герої». Діти мали можливість пригадати свої улюблені книги, в яких головні герої представники тваринного світу, а також познайомитися з новими виданнями, які зацікавили наших маленьких читайликів і стали приводом для нових відкриттів.

«Вуса, лапи, хвіст. Тварини - літературні герої»«Вуса, лапи, хвіст. Тварини - літературні герої»

В розділі «Котячі і собачі пригоди» представлені незабутні історії про котів і собак, які стають справжніми героями своїх пригод. Коти-вояки демонструють відвагу та кмітливість у складних ситуаціях. Серія Е. Гантера «Коти-вояки» Детективи розкривають заплутані справи завдяки своїм розумним методам і вірному нюху. Г. Вдовиченко «36 і 6 котів-детективів»
У розділі «Літературний зоопарк» представлено різноманітних фантастичних тварин, які заполоняють серця читачів. Дракони, що захоплюють своєю величчю і магією, стаючи героями безлічі казок та легенд. Виставка включала популярні твори, де дракони не лише люті, а й мудрі, стають друзями та наставниками. Серія К. Ковелл «Як приручити дракона» Звіродухи та інші незвичайні істоти, які проживають у фантастичних світах, нагадуючи про важливість дружби та вірності. Серія «Звіродухи» Читачі могли знайти книги, в яких ці істоти стають символами надії та підтримки у важкі часи. 

«Вуса, лапи, хвіст. Тварини - літературні герої»«Вуса, лапи, хвіст. Тварини - літературні герої»

Знайомство з виставкою дозволило дітям заглибитися у світ тварин, як реальних, так і фантастичних, відкриваючи нові горизонти для їхньої уяви та творчості. Які вони і продемонстрували на виставці поробок в техніці оригамі «Світ тварин в Країні див», натхненної творами Льюїса Керролла «Аліса в країні див», «Аліса в Задзеркаллі». Учасники виставки, вихованці гуртка оригамі «Дзунако», створили Білого Кролика, Чеширського Кота, Шаленого Зайця, Додо та інших тварин – героїв книг про пригоди Аліси. Кожна поробка стала витвором мистецтва. 
Всесвітній день тварин – це привід нагадати людям про їхню відповідальність, підвищити свідомість суспільства щодо необхідності захисту тварин. Давайте не забувати про те, що ми одна велика сім’я на маленькій планеті і, роблячи добру справу, допомагаючи нашим братам меншим, ми допомагаємо собі.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Харкова

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 096-860-08-20.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ЦБС Шевченківського району м. Харкова
2011-2024