Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Центральна міська бібліотека
ЦБС Шевченківського району м. Харкова

Під Покровом захисту та віри…

Під Покровом захисту та віри…

Україна відзначає День українського козацтва та дня захисників і захисниць України. 
Рівно о 9-00 вулиці і площі міста завмерли в пошані… Хвилиною мовчання, під звуки метроному, в Ужгороді вшанували пам'ять полеглих захисників.
В цей день урочистості проходили на багатьох майданчиках міста, і були цікаві і дорослим, і дітлахам. Центральна міська бібліотека Харкова, як завжди, долучилася до підготовки та проведення святкових заходів і разом із ужгородськими колегами взяла участь в багатьох акціях.
Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва підготувала для малечі яскраву акцію «Оберіг для захисника» з цікавими майстер-класами, зустрічами та вікторинами. В акції взяли участь маленькі харків’яни, які тікаючи від жахіття війни майже три роки живуть і навчаються в Ужгороді.

Під Покровом захисту та віри…Під Покровом захисту та віри…

Діти із захопленням виготовляли синьо-жовті серця, зворушливі сувеніри, а в малюнках відбивали свої мрії на мирне життя…
Головний бібліотекар Центральної міської бібліотеки Харкова Ганна Абрамова привітала дітей із святам та передала Закарпатській обласній бібліотеки для дітей та юнацтва збірку віршів маленьких талановитих харків’ян, які залишаються у прифронтовому Харкові під назвою «Між весною та війною».
Дуже цікавою була презентація унікальної книжки «Народжений волею» Євгена Гріна, що проходила в «Народному літературному музеї Закарпаття», що є філією Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая. 

Під Покровом захисту та віри…

Автор книги, Євген Грін, є воїном Збройних сил України. Поетична збірка «Народжений волею» творилася в окопах, бліндажах, вона, як мовиться написана кров’ю серця. В ній сконденсовано весь жах війни, жага помсти ворогу, радість від перемог та незагойний біль від тяжких непоправимих втрат…
В «Народному літературному музеї Закарпаття» вже майже два роки діє постійна книжкова виставка «Поетичний Харків», де представлені поетичні твори харківських авторів, які залишаються у прифронтовому місті, і серед цих книжок можна було ознайомитися і з віршами переможців Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» 2023 року в номінації «Вірш з фронту» Анатолія Козакова і Оксани Верби.
У презентації книжки «Народжений волею» Євгена Гріна взяли участь поети та письменники Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України, представники культурно-освітніх установ і громадськості.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Харкова

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 096-860-08-20.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ЦБС Шевченківського району м. Харкова
2011-2024