Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Центральна міська бібліотека
ЦБС Шевченківського району м. Харкова

«Подорож в країну сонячних зайчиків»

«Подорож в країну сонячних зайчиків»

65 років тому світ вперше побачила книга Всеволода Нестайко «В Країні Сонячних Зайчиків». Бібліотека сімейного читання № 11 пропонує до уваги своїх читачів буктрейлер «Подорож в країну сонячних зайчиків». А також запрошуємо вас до відвідин нашої бібліотеки, у нас ви знайдете цікаві твори Всеволода Нестайка, які захоплюють як маленьких так і дорослих читачів.
Повість-казка «В Країні Сонячних Зайчиків» була однією з перших книжок Всеволода Нестайка. За словами самого письменника, сонячних зайчиків вигадав, звичайно, не він. Їх вигадав наш далекий пращур, який уперше побачив дзеркальну сонячну плямку і назвав її сонячним зайчиком. А от відкрити й описати казкову Країну Сонячних Зайчиків пощастило саме Всеволоду Нестайку.
Анатолій Костецький, дитячий письменник і за сумісництвом приятель Всеволода Нестайко, розповідав що одного сонячного ранку перед пробудженням його другові наснилося, що на його носі сидить живий сонячний зайчик і золотим пензликом малює на його щоках ластовиння. Письменник прокинувся і відчув якусь незвичайну радість і йому страшенно закортіло відразу ж сісти за письмовий стіл і розпочати писати про тих лоскотливих сонячних зайчиків. Так і народилася повість-казка «В Країні Сонячних Зайчиків» і одразу стала дуже популярною. 
Всеволод Нестайко гадав, що більше вже не писатиме про мешканців Країни Сонячних Зайчиків. Але дуже помилився. Через роки після виходу першої книги, в одній з українських шкіл відбулась зустріч із дитячим письменником,  під час якої до Всеволода Нестайка підійшла молода вчителька і розповіла, як вона читає дітям про сонячних зайчиків і що разом вони придумали гру: малюють малюнки до цієї казки, а переможцям конкурсу вручають посвідчення почесних громадян Країни Сонячних Зайчиків.
Всеволода Нестайка ця розповідь дуже зворушила і він побачив ту вчительку героїнею нової казкової повісті «Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків». Тепер письменнику здавалось, що він точно нізащо вже не писатиме про сонячних зайчиків. Проте не так сталося, як гадалося. Всеволод Зіновійович знову був у школі і раптом одна з дівчатко сказала, що вона ображена на письменника. Адже в його творах головні герої, крім Космо-Натки, – хлопці, а дівчатко він просто не любить. Звичайно ж письменник заперечував. Тоді школярка й попросила написати про дівчинку в якійсь казковій країні. Діватись було нікуди. Після цього й з’явилась на світ ще одна казкова повість «В Країні Місячних Зайчиків», де головною героїнею стала дівчинка Ганнуся, або просто Нуся.
Так протягом чотирьох десятиліть складалася казкова трилогія, яка під загальною назвою «В Країні Сонячних Зайчиків» вийшла у 1994 році. У ній вже протягом десятиліть живуть щирі, добрі і хоробрі сонячні зайчики, які борються із паном Мороком, утверджуючи радість і справедливість.
«В Країні Сонячних Зайчиків» - це не просто дитяча казка. Це зворушлива історія про дружбу, доброту та віру в дива, яка здатна підкорити серця читачів будь-якого віку.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Сьогоднішній день в історії

Міжнародний день грамотності;

Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Харкова

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 096-860-08-20.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ЦБС Шевченківського району м. Харкова
2011-2024