Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Центральна міська бібліотека
ЦБС Шевченківського району м. Харкова

«Моє життя вишиване...»

«Моє життя вишиване...»«Моє життя вишиване...»«Моє життя вишиване...»

Закарпатський музей народної архітектури і побуту під відкритим небом «Ужгородський Скансен – закарпатське село в мініатюрі» радо зустрічає відвідувачів виставки вишиванок «Моє життя вишиване». На виставці свої роботи представила 85-річна майстриня Ганна Беряк.
На виставці були представлені майже 70 унікальних робіт талановитої майстрині – вишивані рушники та вишиті бісером ікони, які прикрашають храми її рідного села Кострино.
Відкриття виставки «Моє життя вишиване» пройшло за участю Заслуженого академічного Закарпатського народного хору.

«Моє життя вишиване...»«Моє життя вишиване...»«Моє життя вишиване...»«Моє життя вишиване...»

Багато гостей прийшли, щоб привітати обдаровану жінку, серед запрошених була і Центральна міська бібліотека Харкова. Від імені адміністрації головний бібліотекар Абрамова Ганна Анатоліївна щиро привітала майстриню з 85-річним ювілеєм та відкриттям персональної виставки вишиваних робіт.
Ганна Анатоліївна зазначила, що наша єдність в різнобарв’ї наших культурних традицій і звичаїв, в толерантності і в бажанні знайомитися з доробками майстрів різних областей нашої країни. 
Слобожанщина пишається своїми народними майстринями, серед яких Ірина Шегда – членкиня Міжнародної спілки майстрів народного мистецтва, народні майстрині Ніна Рубан, Ніна Лебеденко, Тетяна Костова… Їхні роботи регулярно представляються на виставках в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва, Харківському художньому музеї, Центральній міській бібліотеці.

Унікальні роботи талановитих майстринь прикрашали фестиваль української мови та літератури «Мова калинова», який в 2019 році проводила наша бібліотека. Ми дуже сподіваємося провести цей фестиваль в нашому Харкові після перемоги і представити на ньому роботи народних майстрів і Слобожанщини, і Закарпаття. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Сьогоднішній день в історії

Міжнародний день грамотності;

Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Харкова

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 096-860-08-20.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ЦБС Шевченківського району м. Харкова
2011-2024