Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Центральна міська бібліотека
ЦБС Шевченківського району м. Харкова

Благодійні акції з «З книгою до Перемоги» та «Книга на фронт»

Благодійні акції з «З книгою до Перемоги»  та «Книга на фронт»

Унікальне явище під час жорстокої війни, що дивує і захоплює – це потреба українських воїнів в хорошій літературі.
Із самого початку війни в Ужгороді була розгорнута безстрокова благодійна акція «З книгою до Перемоги». Організатори акції – місцева влада міста, Закарпатська обласна організація Національної спілки письменників України, бібліотеки, видавництва, культурні та освітні заклади Ужгорода. Мета акції «З книгою до Перемоги» - зібрати якомога більше коштів на підтримку ЗСУ. Поети та письменники Закарпаття першими надали свої книжки для виставки-продажу, радо спілкувалися з покупцями, розповідали їм про мету цієї акції, надавали свої автографи. 

Благодійні акції з «З книгою до Перемоги»  та «Книга на фронт»Благодійні акції з «З книгою до Перемоги»  та «Книга на фронт»Благодійні акції з «З книгою до Перемоги»  та «Книга на фронт»Центральна міська бібліотека підтримала благодійну акцію і радо долучилася до активної участі. Поети та письменники Слобожанщини підтримали патріотичну акцію «З книгою до Перемоги» та передали свої книжки для підтримки ЗСУ та до бібліотек Ужгорода і літературного музею Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України. Ужгородці мали змогу придбати та познайомитися з поезіями Ольги Андрус, Леонтини Красношапки, Ніни Лебеденко та з прозовими творами Агнеси Капрельянц та Олени Бондарчук.

Сьогодні в Ужгороді діє поряд із благодійною акцією «З книгою до Перемоги» і акція «Книга на фронт».
Акцію «Книга на фронт» у квітні 2023 року започаткувала ГО «Культурний Десант» при підтримці Міністерства культури та інформаційної політики. Реалізовується вона в книгарнях України. Проект «Книга на фронт» – безстроковий і триватиме до нашої перемоги.
Книги на фронт збирають і в книгарнях Ужгорода. В акції «Книга на фронт» активну участь беруть і переселенці з Харкова, вони купляють книжки для наших захисників, які згодом організатори акції передадуть воїнам на передову. 

Благодійні акції з «З книгою до Перемоги»  та «Книга на фронт»Благодійні акції з «З книгою до Перемоги»  та «Книга на фронт»Благодійні акції з «З книгою до Перемоги»  та «Книга на фронт»

Піарниця ужгородської мережі «Книгарня Є» Анна Могир розповіла, що найчастіше люди, які долучаються до акції, обирають для воїнів зарубіжну класику, також купляють українську сучасну літературу, сучасну зарубіжну літературу, літературу про війну та військову справу, а харків’яни, звичайно, шукають на полицях  твори Сергія Жадана та книжки про рідне місто… Книги кожна з крамниць передає відповідно до того, як швидко вони накопичуються. За словами пані Анни, коли в книгарні набирається більше 20 книжок, організатори акції викликають кур’єра, який доставляє літературу до військовослужбовців…
Організатори ініціативи радять обирати саме художню літературу, адже про це просять самі військовослужбовці. Купуючи книгу для воїнів, можна докласти до неї листівку або підписати книгу зі словами вдячності та підтримки.
Від Центральної міської бібліотеки, харків’яни, які вимушено перебувають зараз в Ужгороді, придбали 7 книжок, в які вклали найщиріші свої побажання нашим захисникам. А ще був і подарунок особисто від нашої бібліотеки – нове видання книжки харківської поетеси Ольги Андрус «Харків. Воєнний щоденник», книга Агнеси Капрельянц «Шахер-махер по-київськи» і «Харків. Фотоальбом».


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Сьогоднішній день в історії

Міжнародний день грамотності;

Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Харкова

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 096-860-08-20.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ЦБС Шевченківського району м. Харкова
2011-2024