Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Центральна міська бібліотека
ЦБС Шевченківського району м. Харкова

Українська вишиванка – символ незламності та волі

«Українська вишиванка – символ незламності та волі»

Сьогодні Ужгород, як і уся Україна, відзначає Всеукраїнський день вишиванки. Вулиці і площі міста рясніють червоно-чорними, синьо-білими та різнобарвними кольорами унікального українського вбрання… Захоплює різнобарв’я візерунків різних районів Закарпаття. Стежки, хрестики, китиці, мережки створюють дивовижне вбрання, якого немає більш ніде у світі. А які ж гарні і поважні пані, і молоді жінки і маленькі дівчатка у своїх вишиванках! І кожній є що розповісти про своє вбрання, про традиційні орнаменти той чи іншій місцевості, маленького селища чи обласного міста…
Дуже красиві вишиванки на Закарпатті, але Слобожанські – рукотворне диво! Ось червоні троянди із чорними цяточками, а ось особливі червоно-вогняні квіти по усьому пишному рукаві та шовковими китицями. А вишиванка з ніжними візерунками білим по білому, що була створена полтавським художником Григорієм Омельченком вражає своєю дивовижною легкістю… Ці вишиванки привезли до Ужгороду переселенці з Слобожанщини, як найдорожчу пам’ять про рідну домівку.

«Українська вишиванка – символ незламності та волі»

Яскраве свято до Всеукраїнського дня вишиванки провели працівники Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва для дітей-переселенців, на яке традиційно була запрошена і Центральна міська бібліотека Харкова.
Маленькі харків’яни стали активними читачами бібліотеки, вони сумлінно навчаються в ужгородських школах, беруть участь у дитячих заходах, демонструючи свої не аби які таланти…
Головний бібліотекар Центральної міської бібліотеки Харкова Ганна Абрамова щиро привітала своїх маленьких земляків зі святом та нагадала про те, що Центральна міська бібліотека Харкова разом із Національною спілкою письменників України проводить конкурс літературних мініатюр «Вдалечині від рідного дому», який буде приурочений до Міжнародного дня захисту дітей та про дитячий конкурс «Я малюю рідний Харків» - до Дня Харкова.   

«Українська вишиванка – символ незламності та волі»

Прикрасою свята став яскравий виступ учнів ужгородської дитячої школи мистецтв, учні якої неодноразово ставали переможцями Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» в номінації «Світ у дитячих руках».

Сьогодні війна розкидала нас по різних містах та країнах, але ми знов вдягаємо свої вишиванки, долучаючись до святкового параду вишиваного розмаїття… 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Сьогоднішній день в історії

Міжнародний день грамотності;

Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Харкова

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 096-860-08-20.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ЦБС Шевченківського району м. Харкова
2011-2024