Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Центральна міська бібліотека
ЦБС Шевченківського району м. Харкова

«Епічний геній української прози»

«Епічний геній української прози» «Епічний геній української прози»

Панас Мирний відомий український письменник, один з найвидатніших українських прозаїків та драматургів. Його творчість відіграла значну роль у розвитку української літератури та культури XIX століття. Митця можна вважати однієї з найяскравіших зірок української літератури. В історію літератури він увійшов як блискучий майстер слова, чиє перо з легкістю малювало життя українських селян. Його твори, повні співчуття, змушують задуматися над важливими життєвими питаннями.
З нагоди 175-річчя від народження Панаса Мирного Бібліотека-філія № 11 сімейного читання підготувала виставку-портрет «Епічний геній української прози».
Запрошуємо вас завітати, до Бібліотеки, у нас ви можете познайомитись з творчістю Панаса Мирного, а також поринути у світ української класики. З нетерпінням чекаємо на вас!
У своїх творах Панас Мирний зображав життя українського села. У написаному автором майстерно змальовано життя селянства, його побут, звичаї, проблеми, радощі та трагедії. Твори письменника дають нам глибоке розуміння тогочасного суспільства, його соціальних та економічних контрастів.
Панас Мирний зробив значний внесок у розвиток української літературної мови. Він використовував багату народну мову, збагачуючи її новими словами та виразами. Його твори стали взірцем для багатьох українських письменників. Творчість Мирного відіграла важливу роль у піднесенні національної свідомості українського народу. Його твори прославляли красу та велич української мови, культури та історії.
Творчість Панаса Мирного - це неоціненний скарб української літератури. Його твори й досі актуальні, адже вони порушують вічні теми людського буття. Панас Мирний по праву належить до числа найвидатніших українських письменників.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Сьогоднішній день в історії

Міжнародний день грамотності;

Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Харкова

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 096-860-08-20.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ЦБС Шевченківського району м. Харкова
2011-2024