Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Чорнобиль - жива рана землі моєї»

«Князівська земле! Плачуть твої предки
Трагічним снам століття замалі.
Чорнобиль був. Чорнобиль попередив
Про те, що може статься на Землі!»
Оксана Пахльовська.

«Чорнобиль - жива рана землі моєї» «Чорнобиль - жива рана землі моєї»

26 квітня відзначається День трагедії на Чорнобильській атомній електростанції. Пройшло вже багато часу від цієї катастрофи, але тема Чорнобиля актуальна і в наші часи. 
В бібліотеці імені Петра Панча створено книжкову виставку «Чорнобиль - жива рана землі моєї», де ви можете переглянути книжки та газетні статті про Чорнобильську трагедію. А також познайомитись з новою книгою Ольги Купрієнко «Чорнобильська хроніка. Люди», яку отримала наша бібліотека. В ній згадуються імена тих, хто загинув при ліквідації пожежі на ЧАЕС. Ця книга містить також історії борців за наше життя. Це свідки й учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС: атомники, пожежники, інженери, оператори. Кожна сторінка книжки варта найуважнішого прочитання, адже не все ще сказане і почуте суспільством. Кожне слово, промолвлене очевидцями тих подій, має величезну вагу для майбутніх поколінь. Справа живих – пам’ятати!

«Чорнобиль - жива рана землі моєї» «Чорнобиль - жива рана землі моєї»

Сподіваємось, що усім буде пізнавальною газетна стаття Віктора Смирнова «Чорнобиль-все далі. А радіації-все більше?». Вона містить інформацію про те, яку дозу опромінення отримують українці. Запрошуємо на виставку! 
 
Чорнобильська катастрофа — техногенна екологічно-гуманітарна катастрофа, спричинена двома тепловими вибухами і подальшим руйнуванням четвертого енергоблока Чорнобильської атомної електростанції, розташованої на території України,колишньої УРСР, в ніч на 26 квітня 1986 року. Руйнування мало вибуховий характер, реактор було повністю зруйновано і в довкілля викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Відбувся викид потужністю 300 Хіросім. 
 
Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Приблизно 60 % радіоактивних речовин осіло на території Білорусі. Близько 300 000 осіб евакуйовано із зон забруднення. Чорнобильська аварія стала подією великого суспільно-політичного значення для всього світу. Це наклало деякий відбиток на хід розслідування її причин. Підхід до інтерпретації фактів і обставин аварії змінювався з часом і повністю єдиної думки не існує досі. 


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024