Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Краса і сила Великодньої писанки»

Фотовиставка писанок майстринь Слобожанщини та Закарпаття
Харків – Ужгород 12 квітня 2023 р.

Українська писанка Унікальні писанки-мальованки в Ужгороді

У Великодні свята усе дихає спокоєм та радістю, прокидається природа, розцвітають дерева, з’являються перші весняні квіти… 
У ці передсвяткові дні в Ужгороді, неподалік від Центральної міської бібліотеки, проходить великодня виставка унікальних писанок-мальованок. Це - експонати із близько сотні вцілілих після ракетних обстрілів, їх привезли з «Добропарку» на Київщині. На них – народні мотиви, патріотична символіка, традиційні геометричні візерунки тощо.
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського разом з працівниками Центральної міської бібліотека Ужгорода запрошують усіх українців переглянути матеріали фотовиставки «Краса і сила Великодньої писанки», які відображають високу майстерність, традиції та нові цікаві знахідки писанкарок Слобожанщини та Закарпаття.
З Великодніми вітаннями ужгородським колегам даруємо слобожанську писанку. Із радістю приймаємо в дарунок писанку закарпатську.

Слобожанські писанки Слобожанські писанки Слобожанські писанки Слобожанські писанки Слобожанські писанки Слобожанські писанки

Замиловують яскравими барвами писанки майстринь Полтавщини. Цікаві Великодні обереги створюють майстрині Харківщини. В традиційні орнаменти вписані багаторічні надбання української культури. А ось роботи молодих майстринь відрізняються новими техніками і матеріалами. Вони пробують знаходити свої власні візерунки, розробляють нові методики та засоби створення сучасного розпису, створюючи неповторні витвори мистецтва.

Патріотичні писанки Патріотичні писанки Патріотичні писанки Патріотичні писанки Патріотичні писанки

Сьогодні наші талановиті майстрині вписують у традиційні пасхальні візерунки особливі побажання – побажання миру та розквіту для нашої рідної України. Cтворюють особливі патріотичні писанки, в яких зашифровують найбажаніші мрії – мрії про Мир, про Україну.

Закарпатські писанки Закарпатські писанки Закарпатські писанки Закарпатські писанки

Радують око дивовижні орнаменти закарпатських писанок. Традиційні та сучасні писанки майстринь вражають складними розписами, ретельно підібраними кольорами. Багато років майстри писанкарства бережуть та передають нащадкам свої особливі традиції та вміння, святу віру в те, що доки люди створюватимуть писанки, доти буде існувати світ.
Ми такі різні, але бажання і молитви в нас однакові…
Вони нам кажуть:
- Христос воскрес!
І ми відповідаємо:
- Воістину воскрес!


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024