Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

«Дякую Всевишньому і людям…»

«Дякую Всевишньому і людям…» «Дякую Всевишньому і людям…»

5 квітня 2023 у виставковій залі Генерального консульства Угорщини у місті Ужгород урочисто була відкрита виставка живопису та декоративних писанок Ангели Турак, на яку було запрошено Центральну міську бібліотеку ім. В. Г. Бєлінського.
Напередодні з поважною майстринею поспілкувався і привітав з презентацією нової книги «Подяка» та відкриттям персональної виставки консул Генерального консульства Угорщини у місті Ужгород Ласло Куті.
Серед експозиції – здебільшого натюрморти, барвисті квіти, а також декоративні писанки з українською символікою, карпатськими мотивами, адже авторка роками черпає натхнення з природи.

«Дякую Всевишньому і людям…» «Дякую Всевишньому і людям…»

Ангела Турак народилася в 1934 році в Ужгороді. Багато років працювала вчителькою, надаючи учням не тільки знання з мови та літератури, а й і навички малювання. Талановита художниця навчила малювати і свого сина. Останнім часом вони змагаються із сином, який є визнаним медиком, головним лікарем Закарпатської обласної лікарні ім. А. Новака. Юрій Яцина почав малювати майже 3 роки тому. Щодня в сім’ї створюється 1-2 картини.
Протягом десятиліть Ангела Турак малює пейзажі та натюрморти, працює і продовжує творити в техніках акварелі, розпису шовку, розпису по склу, монотипії, пастелі, графіки. Її перша виставка відбулася в 1991 році.
«Дякую Всевишньому і людям…»«Дякую Всевишньому і людям…» Майстриня брала участь у групових та персональних виставках в Ужгороді, Словаччині, Австрії, Чехії та Німеччині. Вона ще ілюструє і пише дитячі книжки українською, угорською та словацькою мовами. Пише казки для дітей. Презентація нової книги «Подяка», яка містить прозу, оповідання, пісні, вірші для дітей та дорослих, зібрала багатьох шанувальників її таланту.
Свою нову книгу «Подяка» Ангела Турак з найкращими побажаннями передала в дарунок читачам і гостям Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського.
Ангела Турак, якій незабаром виповниться вісімдесят вісім, вважає, що це її остання книга, хоча у неї все ще є плани. Талановита жінка каже: «Маю величезне бажання опублікувати всі свої казки в прекрасній книзі з барвистими ілюстраціями. І якщо отримаю ще один рік від Всевишнього, я встигну».
В урочистому відкритті виставки взяли участь перший заступник консула Генерального консульства Угорщини у місті Ужгород Ласло Віда, заступник міського голови Ужгорода Василь Пинзеник, літератори, художники та журналісти.


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024