Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Благодійна акція до Всеукраїнського дня бібліотек «Літератори Слобожанщини – Закарпаттю»

 «Літератори Слобожанщини – Закарпаттю»
Харків-Ужгород 28-29 вересня 2022р.
 
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського та Міжнародний жіночий клуб духовного спілкування «Лада» 28-29 вересня 2022 р. в Ужгороді провели благодійну акцію до Всеукраїнського дня бібліотек «Літератори Слобожанщини – Закарпаттю». Захід відбувся в приміщенні Центральної міської бібліотеки Ужгорода.

Благодійна акція до Всеукраїнського дня бібліотек «Літератори Слобожанщини – Закарпаттю» Головний бібліотекар ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського Ганна Абрамова передає директорки Центральної міської бібліотеки Ужгорода Людмилі Ленарт книжки харківських літераторів

Цей захід, що познайомив з історією, культурою та літературою Слобожанщини, був цікавим для читачів бібліотек Закарпаття і сприяв розширенню культурних зв’язків між обдарованими особистостями, провідними літераторами, освітніми закладами та установами культурологічного напрямку Слобожанщини та Закарпаття.
Читачі Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського добре пам’ятають літературні вечори, презентації, фестивалі, конкурси, театральні зустрічі, музичні концертні програми, які постійно готувала та проводила наша бібліотека. Бібліотека була творчим майданчиком для творчої еліти нашого міста, для визнаних літераторів і для авторів-початківців. 
Війна зруйнувала все – і нашу цікаву роботу, і наші творчі плани… Але ми мусимо і в таких умовах працювати для наших читачів, знайомити їх з новими книжками, з цікавими авторами, днем за днем наближувати час перемоги, вірити в наших захисників, ще дужче любити нашу Україну. 
В рамках благодійної акції «Літератори Слобожанщини – Закарпаттю» було передано до Центральної міської бібліотеки Ужгорода та Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф. Потушняка  понад 100 примірників творів харківських поетів та письменників, що надає змогу закарпатцям ознайомитися з творчістю літераторів Слобожанщини. 
Центральна міська бібліотека Ужгорода стала місцем дистанційних зустрічей з поетами та письменниками Слобожанщини, з цікавими жінками Міжнародного жіночого клубу духовного спілкування «Лада», а також отримала в подарунок видання Центральної міської бібліотеки ім. В. Г. Бєлінського – літературно-художні альманахи «Людина. Доля. Епоха.» та «Я – жінка…».
28 вересня 13-00  була проведена презентація  творів харківських поетів та письменників, що надійшли до фондів  бібліотек Ужгорода в рамках благодійної акції «Літератори Слобожанщини – Закарпаттю». Презентація викликала велику зацікавленість серед читачів міста, які довго спілкувалися з організаторами благодійної акції, розпитували про творчість провідних літераторів Харкова.
29 вересня 2022 року о 13-00  була проведена презентація нових творів харківської поетеси Ольги Андрус з електронної версії книги «Харків. Воєнний щоденник». Читачі Ужгорода вже знайомі з творчістю талановитої харківської поетеси. Її книжки були широко представлені в червні на благодійній акції «З книгою до перемоги!», що була організована місцевою владою міста, Закарпатською обласною організацією Національної спілки письменників України, бібліотеками, видавництвами та творчими колективи Ужгорода. Вірші поетеси захопили слухачів своєю щирістю, громадянською позицією та безперечною вірою в нашу перемогу!
В заходах благодійної акції «Літератори Слобожанщини – Закарпаттю» взяли участь поети та письменники Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України, представники культурно-освітніх установ і громадськості.
Ми щиро віримо в те, що благодійна акція «Літератори Слобожанщини – Закарпаттю» ще більш згуртує та об’єднає усі регіони нашої країни та наближатиме нашу перемогу!


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024