Перейти на украинский язык Перейти на английский язык

Міста Зінаїди Серебрякової

Огляд фотовиставки в галереї «Мистецтво Слобожанщини»
 
4 грудня відвідувачі літературно-музичної вітальні «Слобожанщина» завітали до галереї «Мистецтво Слобожанщини», що в 2011 році стала структурною частиною Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, оновивши та удосконаливши програму діяльності закладу. Галерея популяризує сучасне мистецтво, представляючи роботи як майстрів академічного напрямку, так і роботи авторів, які працюють у нових напрямках та з сучасними матеріалами.
До дня всесвітньовідомої художниці Зінаїди Серебрякової в галереї «Мистецтво Слобожанщини» була презентована фотовиставка «Міста Зінаїди Серебрякової».
Париж і Харків, Лондон і Флоренція, Венеція та Маракеш… Сучасні фотографи, прихильники таланту Зінаїди Серебрякової, здійснили подорож стежками улюблених місць художниці, віднайшли куточки які надихали її творити, і які не змінились за століття та зберегли враження  у світлинах.
До мистецької акції долучились «Неформальне товариство друзів Зінаїди Серебрякової», галерея «Мистецтво Слобожанщини», Етнографічний музей «Слобожанські скарби» ім. Г. Хоткевича НТУ «ХПІ», та галерея «ART KhPI».
На виставці представлені роботи Володимира Оглобліна, Володимира Новгородова, Наталі Юрчак, Олени Долженко, Тетяни Грибової, Олександра Шила, Костянтина Федосенка, Андрія Корнєва, Наталі Чиженко…
Зінаїда Серебрякова – всесвітньовідома художниця, яка народилася у селі Нескучному на Харківщині. Тут впродовж 20 років вона створила шедеври, що стали класикою світового мистецтва. Не менше значення в її житті мали й інші міста в різних куточках світу, де вона надихалась і творила.
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського багато років мала дружні творчі стосунки з відомим харківським культурологом та журналістом Валерієм Берліним. Талановитий автор в своїх книжках, статтях та публікаціях розгадував краєзнавчі загадки нашого міста, розповідав нам про видатних харків’ян та гостей нашого міста, запрошував на літературно-історичні подорожі архітектурним Харковом…
Валерій Берлін свою останню книгу «Зінаїда Серебрякова. На шляху в Париж» присвятив нескучанському періоду життя і творчості чудової художниці, харків’янки, напередодні її від’їзду до Франції. Ця книга  - результат зустрічей талановитого харківського культуролога і журналіста із земляками Зінаїди Серебрякової, а також подорожі знайомими та дорогими для неї місцями.
Зінаїда Серебрякова – одне з яскравих імен, що представляють Харківщину у світі. Всесвітньовідома художниця цікава не тільки своєю біографією, а й і своєю творчістю, її рівнем та змістом. Адже тутешня земля, а саме маєток Нескучний, його людські образи та пейзажі, рясно представлені у творчості Зінаїди Серебрякової.
Книга «Зінаїда Серебрякова. На шляху в Париж» стала останнім дарунком Валерія Берліна Центральній міській бібліотеці ім. В. Г. Бєлінського. 
Ми запрошуємо до нашої бібліотеки усіх бажаючих ближче познайомитися з літературно-краєзнавчою спадщиною Валерія Берліна. На свого читача чекають книжки талановитого автора, що подарують цікаві літературні і музичні зустрічі, історичні і краєзнавчі подорожі, загадковий подих старовини та філософські роздуми…  

Виставка «Міста Зінаїди Серебрякової» запрошує друзів Презентація нової експозиції в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Світ мистецтва, що зачаровує…Художниця Зінаїда СеребряковаВалерій Берлін автор книги «Зінаїда Серебрякова. На шляху в Париж»


На нашому сайті з'явився ресурс, який допоможе знайти найближчу до вас бібліотеку, дізнатися, як з нею зв'язатися і скористатися її послугами. Будемо ближче в цифровому і реальному світі!
Календар подій
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Банери партнерів

Проверка тИЦ и PR
Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Бєлінського

Адреса: Україна, Харків, 61058, вул. Данилевського, б. 34
Телефон: (057) 705-19-90.
Телефон: +38 097-158-98-41.
E-mail: citylibbelin@gmail.com
Розклад роботи - з 10.00 до 18.00
Вихідний день – вівторок, влітку: субота та неділя
Санітарний день – останній день місяця
Детальна контактна інформація
©Copyright ЦМБ ім. В. Г. Бєлінського
2011-2024